Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Wat heb ik nodig voor satelliet televisie op de camping?

Vrijdag, 16 Maart 2018

Ga je in Nederland of buitenland kamperen, maar wil je wel graag Nederlandse televisiezenders ontvangen zonder afhankelijk te zijn van Wi-Fi of kabelaansluiting op de camping? Dan is de beste optie om televisie te kijken via de satelliet. Op deze manier hoef je geen aflevering te missen van je favoriete programma! Wij leggen je vandaag uit wat je nodig hebt om satelliet televisie te ontvangen op de camping.


Om TV te kijken via de satelliet heb je het volgende nodig:


1. Een schotel

Standaard schotels: Dit zijn de schotels die handmatig uitgericht moeten worden.

Halfautomatische schotels: Ook een halfautomatische schotel moet handmatig uitgericht worden. Alleen het op en neer bewegen van de schotel gaat automatisch.

Volautomatische schotels: Deze schotel zet je buiten neer. Je sluit de kabel aan, je plaatst het besturingskastje tussen de schotel en de ontvanger en je kunt met 1 druk op de knop signaal ontvangen voor je televisie.


Wil je satelliet televisie ontvangen op de meest makkelijke manier? Dan kies je voor een automatische schotel. Het prijsverschil met een normale of halfautomatische schotel is echter wel erg groot. Houd er wel rekening mee dat als je een normale of halfautomatische schotel aanschaft, het even kan duren voordat je het juiste signaal ontvangt.


2. Een statief

Heb je een automatische schotel? Dan heb je geen statief nodig. Deze kun je gemakkelijk op de grond neerzetten.


3. Een LNB

De LNB is als het ware de antenne van de schotel. Radiogolven worden opgevangen door de satellietschotel en concentreert deze op de LNB. Er zijn 3 soorten LNB’s te verkrijgen, een single, duo en triple. Welke je nodig hebt, hangt af van het aantal zenders dat je wilt ontvangen. Nederlandse zenders kun je ontvangen via Astra 1 en 3. Wil je beide satellieten (dus alle Nederlandse zenders) ontvangen, dan kies je voor een duo. Wil je daarnaast bijvoorbeeld ook nog Engelse zenders ontvangen? Dan kies je voor een triple LNB. Wil je maar één satelliet tegelijkertijd ontvangen, dan kies je voor een single LNB.


4. Een satellietkabel

Je hebt een lange satellietkabel nodig, het liefst eentje van 10 of 20 meter. Op een camping heb je vaak bomen en onder de bomen heb je geen ontvangst. Het is dus belangrijk dat het snoer lang genoeg is om een geschikte plek te vinden voor de schotel. Tevens is een satellietkabel voorzien van F-connectoren, waardoor de kabel zowel in de ontvanger als de LNB past.


5. Een ontvanger

Dit is de signaalontvanger voor je televisie. Een ontvanger zet het signaal om in beeld, vergelijkbaar met het kastje die je thuis hebt. Bij sommige (duurdere) televisies, zit de ontvanger ingebouwd. Dan heb je dus geen extra kastje nodig.


6. Abonnement Canaldigitaal of Joyne

Om tv-zenders van de publieke + commerciële omroepen te ontvangen, heb je een abonnement nodig van Canaldigitaal of Joyne.


7. Smartcard

Als je een abonnement hebt afgesloten ontvang je een smartcard. Dit is eigenlijk een soort chipkaart die je in je ontvanger of tv stopt zodat je bereik wordt geactiveerd. Heb je een M7 ontvanger? Dan zit er al een microchip in.


8. Een televisie

Last but not least heb je natuurlijk een televisie nodig. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor, dat er in de televisie al een ontvanger ingebouwd is. Bij deze televisies kun je de smartcard in de televisie plaatsen.


Extra hulpmiddelen

Extra hulpmiddelen die je kunt aanschaffen zijn een kompas of een satfinder. Deze kunnen je helpen met het juist uitrichten van de schotel.


Als je al het bovenstaande in je bezit hebt, dan kun je overal door Europa Nederlandse televisie kijken. Wat is jouw ervaring met televisie kijken op de camping?

Reacties

CV
"hallo, wij hebben interesse in een schotelantenne, maar aangezien we Belgen zijn, zouden we graag ook onze eigen zenders ontvangen; kan je hierover advies geven,"
"Hoi Carine, Je kunt in principe gewoon dezelfde schotels gebruiken. De meeste ontvangers zijn naast Canal Digital, ook geschikt voor TV Vlaanderen. Bijvoorbeeld deze set: https://www.obelink.nl/digitale-schotelset-m7-mz-101.html Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
W
"Met zoveel techniek is dit dan nog nodig ?Het kost handen vol geld !! Canal + Heeft wel goedkoperen abonnementen Maar deze gelden tot september Hierdoor kunnen vele mensen Geen gebruik van maken En laten ze je een jaar abonnement nemen Veel te duur Na de vakantie kun je het weer opbergen Deze lekker dingen Het moet geld kosten "
"Hoi Wilma, Het is inderdaad een investering. Als je een paar weken per jaar kampeert is het misschien niet nodig, maar voor de kampeerders met een seizoensplek bijvoorbeeld is het de investering wel weer waard, als je graag televisie wilt kijken. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
S
"Goedemiddag
Wil een voortent bestellen ( Isabella Commodore North) voor mijn nieuwe Knaus 500 FU Sport silver selction met verzwaard onderstel naar 1.500 kg.
Daar de caravan pas in mei geleverd gaat worden kan ik deze niet zelf nameten. Kan ik dan wel een tent kopen of loop ik dan het risico dat deze niet goed is. Op de home site van Isabelle is aangegeven Isabella maat 975 met wielkastafdichting 481004122. Hoor graag"
"Hoi Scott, Als Isabella hier maat 975 voor adviseert, kun je hier op vertrouwen. Bij andere merken is dit altijd lastig te zeggen, maar Isabella doet zelf onderzoek naar nieuwe caravans, zodat ze altijd maatadvies kunnen geven voor hun eigen voortenten. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
BE
"beste, ik heb een megasat caravanman kompact geplaatst om de camper en aangesloten maar hoe moet ik deze goed afregelen ( LNB kop )
Zijn er ook dealers in belgie ( oostvlaanderen )
Groetjes Eddy"
"Hallo Eddy, Een uitgebreide beschrijving hiervan staat in de gebruiksaanwijzing op pagina 13. Aan de hand van een tabel en tekeningen kun je hier precies zien hoe je dit het beste doet. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
EZ
"Wat als ik dit hierboven allemaal aanschaf, over wat voor een bedrag hebben we het dan?"
"Hoi Erik,

Standaard schotel alles inclusief vanaf +- 250 euro, exclusief televisie
Half automatische schotel alles inclusief vanaf +- 750 euro, exclusief televisie
Vol automatische schotels, transportabel, alles inclusief vanaf +- 850 euro, exclusief televisie
Vol automatische schotels, vaste dakmontage, alles inclusief vanaf +- 1100 euro, exclusief televisie en montage


"
Antwoord Obelink
JB
"Beste mensen jullie hebben een schotel in de aanbieding, Teleco Wing 22 antenne voor de prijs van € 250,--. Wanneer deze schotel het zelfde doet als een schotel van €1200,-- dan kun je toch net zo goed deze schotel nemen. Word weergegeven dat ook deze schotel alles kan ontvangen. Wacht uw bericht wel af , caravan handelaars bij ons in de omgeving kunnen mij hier niet verder mee helpen. Kan zijn dat jullie een dubbele mail van mij hebben ontvangen sorry. "
"Hallo Jan, deze schotels zijn niet hetzelfde. Met de Wing 22 ontvang je alle vrije kanalen uit de omgeving waar je bent. In Spanje ontvang je dan bijvoorbeeld alleen de Spaanse kanalen. Wil je overal Nederlandse televisie kunnen kijken? Dan heb je een vol automatische schotel nodig van rond de 1200 euro + een abonnement. Met de Wing 22 kun je ook in Nederland niet alle Nederlandse zenders ontvangen, alleen enkele regionale zenders. " Antwoord Obelink
FL
"Beste
Wat heb ok nodig om een Megasat campingman portable 2 te installeren voor mijn mobilhome
En hoe werkt dat juist en wat kost dit alles voor ik kan naar de tv kan kijken"
"Hoi Filiep, De megasat schotel wordt niet vast gemonteerd op het dak van je camper. Je kunt de Megasat schotel overal neerzetten en direct met het besturingskastje (wordt meegeleverd) uitrichten. Je hebt hiervoor een televisie met ontvanger nodig. Je kunt vervolgens alles met de meegeleverde kabels aansluiten, de goede satelliet selecteren en dan richt de schotel zich automatisch uit en kun je na 1,5 minuut genieten van je televisie!" Antwoord Obelink
Laden...