Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Wandelkleding voor in het najaar: 5 tips!

Woensdag, 20 September 2017

De herfst is begonnen! Dit is niet alleen te merken aan de temperaturen en de neerslag, maar ook aan de zon die weer vroeg ondergaat. Helemaal niet erg, want de herfst is perfect voor een flinke wandeling. Geniet tijdens je herfstwandeling van een prachtig uitzicht en het geluid van bladeren onder je schoenen. Voor een goede wandeling in de herfst is het belangrijk dat je geschikte kleding en schoenen gebruikt. Gebruik onze tips zodat je warm blijft en geen last aan je voeten of benen ervaart.


Tip 1: Draag stevige wandelschoenen die lekker zitten.

Tip 2: Kies voor ademende sokken met polypropyleen om blaren te voorkomen

Tip 3: Voor de koude dagen: neem handschoenen, wanten en een muts mee

Tip 4: Werk met het lagensysteem. Begin met een polo/T-shirt, draag als tussenlaag een softshell jas of fleecevest en gebruik als toplaag een hardshell jas.

Tip 5: Kies een warme en comfortabele wandelbroekTip 1: Draag stevige wandelschoenen die lekker zitten

Draag stevige wandelschoenen die lekker zitten en bij de vorm van jouw voeten passen. Met wandelschoenen heb je meer grip en blijven je voeten bovendien lekker warm. Wandelschoenen worden verdeeld in verschillende categorieën. Voor wandelingen in de herfst in bijvoorbeeld het bos of in de duinen kies je voor schoenen in categorie A. We schreven al eerder een blog over hoe je de juiste wandelschoenen vindt. Als je niet weet hoe je de zoektocht naar wandelschoenen moet beginnen, gebruik dan onze tips!Tip 2: Kies voor ademende sokken

De wandelschoenen geven het meeste comfort in combinatie met speciale wandelsokken. Kies voor ademende sokken met polypropyleen zodat er bij wrijving geen blaren ontstaan. Hoe hoger het percentage polypropyleen, hoe beter de wandelsok ademt. Gebruik geen normale katoenen sokken, want daarmee is de kans groot dat je wél blaren krijgt.Tip 3: Zorg voor warme accessoires bij kou

Voor de koude dagen: neem handschoenen of wanten mee om koude handen te voorkomen. Draag daarnaast een muts of oorwarmers, zodat je niet teveel warmte verliest via je hoofd.Tip 4: Werk met het lagensysteem

Voor wandelkleding raden wij aan te kiezen voor het lagensysteem:


De toplaag: hardshelljas

Hardshelljassen zijn wind- en waterdicht, hebben getapete naden en een waterdichte stof van minimaal WC5000. De hardshell wordt gedragen als buitenste laag tegen veel regen en wind.


De tussenlaag: softshell jas of fleecevest

Een softshell jas beschikt over een groot ademend vermogen, is winddicht en waterafstotend. De naden zijn niet getapet, waardoor de jas niet waterdicht is. Softshell jassen bieden in verhouding iets meer draagcomfort dan een hardshelljas. De softshell jas kan in de winter gedragen worden als tussenlaag en in de zomer/herfst als toplaag.


In plaats van een softshell jas, kun je ook kiezen voor een fleecevest. Een fleecevest heeft meer draagcomfort ten opzichte van een softshell jas omdat een fleecevest warm en comfortabel aanvoelt.


De onderste laag: T-shirt of polo

Kies voor de onderste laag voor een T-shirt of polo gemaakt van zacht, sneldrogend materiaal.Tip 5: Kies voor een warme comfortabele wandelbroek

Ga op zoek naar een broek die geschikt is voor buiten activiteiten. Als je bovenlichaam lekker warm is, maar je hebt koude benen, dan is het lopen alsnog niet comfortabel. Kies voor een gevoerde broek met een water- en vuilafstotende buitenkant van bijvoorbeeld Life-line. Zo blijven je benen lekker warm, wordt je broek niet snel vies en blijf je droog tijdens een herfstige bui.Tijd om naar buiten te gaan!

Als je de wandeluitrusting compleet hebt, is het tijd om een leuke herfstwandeling te plannen! Ieder seizoen brengt een tal van mogelijkheden, zo ook de herfst. Kijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB om een geschikte wandelroute te vinden in jouw provincie. Wil je een keer iets anders? Bezoek een andere provincie of ga de grens over bij Duitsland of België.


Maak jij wel eens een herfstwandeling en wat is je favoriete gebied? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...