Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Vraag het Obelink

Woensdag, 2 Augustus 2017

Over kamperen valt nog een heleboel te leren. Dit blog is dé plek voor jou om je vraag over kamperen te stellen. Iedere week komt er een post met nieuwe vragen & antwoorden! Dit zijn de vragen van deze week:


1. Slijtage van het grondzeil


Slijtage is op den duur onvermijdelijk. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om dit te verminderen. Daarnaast kun je de gaatjes eenvoudig zelf repareren.


Ten eerste is het aan te raden het zeil van boven en onder te beschermen. Het grondzeil van een binnentent zou je bijvoorbeeld kunnen beschermen met een tenttapijt of een mat zodat je er niet direct op loopt. De grootste slijtage van bovenaf komt namelijk doordat er op gelopen wordt. Ook de onderkant van het grondzeil kun je beschermen. We adviseren hiervoor een stevig zeil, zoals bijvoorbeeld een ECO gronddoek. Uiteraard is het verstandig om voordat je je tent opzet, de plaats vrij te maken van takjes, steentjes en/of andere scherpe dingen die op de grond liggen.


Mochten er toch gaten in je zeil zitten, dan is hier speciaal zelfklevend reparatiedoek voor verkrijgbaar. Zelf hebben wij goede ervaringen met bijvoorbeeld Tear-Aid. Het hangt af van het materiaal van het grondzeil welk type je nodig hebt, maar Tear-Aid heeft een extreme kleefkracht en is tevens ongekend sterk en elastisch waardoor je het als een permanente oplossing kunt zien.2. Wielflap met drukknopen vastmaken aan de caravan


Als er alleen drukknopen op de wielflap zitten, dan is het alleen mogelijk deze hiermee te bevestigen. Mocht er ook een pees aan de wielflap zitten dan zou je deze ook in de rail boven het wiel kunnen schuiven die op de meeste caravans bevestigd zitten.


Het is ook mogelijk om drukknopen op de caravan te bevestigen, zodat je alsnog de wielflap d.m.v. drukknopen kan bevestigen. Let er dan wel op dat de diameter van de opschroefbare drukknopen hetzelfde zijn als die van de wielflap.3. Grond te hard voor rotspennen


We horen het niet vaak dat zelfs rotspennen niet de grond in gaan. Het is natuurlijk niet heel erg als er ergens een keer een afspanpunt van een tent niet vast kan worden gezet, mits dat geen hoek van de tent betreft of een andere plek waar veel spanning op komt te staan.


Het is natuurlijk de vraag of het dan bij één plek blijft. Zijn het namelijk veel plaatsen, dan is het niet aan te raden om zo maar een boel afspanpunten over te slaan. In dat uitzonderlijke geval is het misschien raadzaam om een accu schroefmachine mee te nemen met een boortje met een diameter die iets kleiner is dan de rotspen zelf, zodat je een gaatje kunt voorboren op de plek waar je de rotspen wil inslaan.


Verder zijn er van Wurmi bijvoorbeeld ook schroefharingen te koop die in combinatie met een speciaal boortje ook voor harde grond geschikt zijn. Zo kun je zelfs je haringen de grond in schroeven.


Heb jij ook een vraag? Laat het ons weten in een reactie hieronder en wie weet zie jij het antwoord volgende week terug op ons blog!

Reacties

T
"Wij hebben een voortent waarvan de ramen aan elkaar plakken bij het opbergen. Is daar iets tegen te doen."
JW
"Waar kan ik het best een gasflesje voor een lamp met kousje vervangen, in de voortent of buiten.
Hoe lang blijven deze kousjes bruikbaar.
Ze kosten haast niets maar heb er wel en oud stel liggen
Hoelang blijven deze kleine busjes gas houdbaar"
"Hi Jan, Je vraag beantwoorden we in #3!" Antwoord Obelink
JS
"ik slaag er goed in om de caravan van binnen als nieuw te houden;
echter juist daardoor irriteert het als na een paar maaltijden bereiden de kookpitten vieze bruine vlekken krijgen: is er een makkelijk toe te passen oplossing?"
"Hi Jan, hiervoor hebben wij geen reinigingsmiddel. Bruine vlekken zijn ingebrand en vaak lastig te verwijderen." Antwoord Obelink
J
"Heeft u ook de voortent van Dorema kleur antraciet type Sydney 270 en luifel Palma met omloopmaat 10 in voorraad, zo ja welke prijs kan deze bij mij geleverd worden?
Als u deze niet heeft welk type voortent en luifel is vergelijkbaar met bovenstaande.
wat is dan de prijs?"
"Hi Jan, wij verkopen geen Dorema voortenten en luifels. " Antwoord Obelink
J
"Hallo,
Wanneer komt de goldcamp sunny site terug voor een cassette luifel binnen"
"Hi Jef, als je de Goldcamp sun side bedoelt, deze staat weer online!" Antwoord Obelink
PE
"Hallo ik zoek een bustent aan te kopen ik twijfel tussen de obelink palma air en de daytona deze is geen air ik moet ze alleen opzetten kunnen july me helpen mijn keze te bepalen alvast bedankt gr Eric"
"Hi Eric, Wij zouden je de Obelink Palma Air adviseren. Omdat het een air is, is het inderdaad eenvoudiger opzetten en het doek is van betere kwaliteit." Antwoord Obelink
RV
"Ik heb een scheur in het katoenen tentdoek op de naad met de pvc spatrand. Kan ik dit repareren met een opstrijksetje.
"
"Hi Rick, dat kan zeker! Je hebt hiervoor een Tear-Aid B reparatiesetje voor nodig." Antwoord Obelink
P
"We hebben een seizoenplaats met de caravan, we wilde een combi magnetron kopen, maar die kon ik niet vinden bij jullie in de winkel. Nog een vraag, waar kunnen we de voortent mee schoonmaken? Vogelpoep etc."
"Hallo, Je vraag hebben we beantwoord in Vraag het Obelink 2." Antwoord Obelink
P
"Ik heb vorig jaar de familia6 gekocht.. Geweldige tent.. Maar wat raden jullie aan om de tent schoon te maken.. Bessen vlekken.. Vogelpoep etc.. Kan ik hem wassen met groene zeep? "
"Hi Peter, je vraag hebben we beantwoord in Vraag het Obelink 2!" Antwoord Obelink
M
"Ik heb een erker (s 22 E01 1) van Dorema maar kan nergens de stokken meer vinden zijn deze los te koop? "
"Hoi Miranda, Wij hebben het merk Dorema niet in ons assortiment, dus we kunnen je helaas niet aan de stokken helpen. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...