Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Barbecue blog banner

Vind de barbecue die bij je past

Donderdag, 12 Mei 2016

De lente is nu eindelijk losgebarsten. Je ruikt het ook gewoon als je een voet buiten de deur uitzet. Met het stijgen van de temperatuur neemt ook de zin om te barbecueën toe, tenminste bij mij wel. Lekker lang tafelen met een fijn gezelschap, een dag die eindeloos lijkt te duren. Met een barbecue kun je best veel kanten op: naast vlees bereiden is ook gevogelte perfect voor de barbecue, maar ook vis, paddenstoelen en groenten. Met een speciaal accessoire kun je op een barbecue zelfs een pizza bakken. Ga je op zoek naar een barbecue? Dan lees je dit op het juiste moment. Ik geef je info over barbecues op houtskool, gas en elektriciteit en zet de voordelen en nadelen van elk type voor je op een rij. Het enige wat je na het lezen nog maar hoeft te doen, is jouw perfecte barbecue te kopen.Houtskool barbecue

Een vuurtje stoken is erg leuk om te doen. Met een barbecue op houtskool is het nog legaal ook. Barbecueën op houtskool is de oermanier van eten bereiden. Als iemand in je buurt de kolenbarbecue aansteekt, krijg je spontaan zin om aan te schuiven, toch? Die houtskoolgeur is ongeëvenaard en dan die smaak die jouw gerechten krijgen.... Barbecueën op houtskool is niet alleen lekker, maar ook bijzonder en gezellig.


Voordelen en nadelen van de houtskool barbecue:
+ Het ultieme barbecuegevoel
+ De originele barbecuesmaak door briketten of houtskool
+ Te gebruiken met rookhout
+ Mogelijk om direct en indirect te grillen
- Houtskool of briketten nodig
- Je kunt niet meteen beginnen, omdat de kolen eerst moeten smeulen
- Schoonmaken kost meer tijdGas barbecue

Wil je niet wachten tot de kolen zo ver zijn, dat je kunt beginnen met barbecueën, dan is een houtskoolbarbecue het niet voor je. Kies in dat geval voor gas of elektrisch. Als je namelijk een gas barbecue hebt, kun je vrijwel direct beginnen met barbecueën. Bij veel gasbarbecues kun je de gasvlam goed regelen, dus kun je variëren in de garing van jouw gerechten.


Voordelen en nadelen van een gas barbecue:
+ Amper wachttijd, je kunt bijna meteen beginnen
+ Overal te gebruiken (tuin, balkon of camping)
+ Gemakkelijk te reinigen
+ Mogelijk om direct en indirect te grillen
- De houtskoolsmaak ontbreekt, al bestaan er modellen waarbij je rookhout kunt gebruiken
- Doorgaans wat hoger geprijsd
- Je moet altijd voor voldoende gas zorgenElektrische barbecue

Elektrische barbecues en gas barbecues hebben wel wat van elkaar weg als het om snelheid en gebruiksgemak gaat. De bediening van een elektrische barbecue is super simpel. Je steekt de stekker in het stopcontact, stelt de temperatuur in en je kunt je gerechten op het rooster leggen. Het eten bereiden gaat nooit te snel, omdat je zelf de temperatuur kunt regelen.


Voordelen en nadelen van een elektrische barbecue:
+ Amper wachttijd, je kunt vrijwel meteen beginnen
+ Overal te gebruiken (tuin, camping, balkon en zelfs binnen)
+ Gemakkelijk te reinigen
+ Veilig
+ Temperatuur is goed te regelen
- Verbruikt redelijk veel stroom
- De typische houtskoolsmaak ontbreekt in je gerechtenMet wie steek je de barbecue aan?

Barbecue je voornamelijk met je gezin of vaak met een grote groep vrienden en bekenden? Realiseer je voor de aanschaf in welke situaties je de barbecue het meeste gaat gebruiken. Barbecues en buitenkeukens heb je in allerlei vormen, maten en prijsklassen. Wat ik mensen die een barbecue willen aanschaffen adviseer, is goed naar het rooster te kijken. Van een rooster van goede kwaliteit heb je veel plezier. Ten eerste bij het barbecueën zelf, want een goed rooster voorkomt aanbakken, maar zeker ook bij het reinigen. Een kwaliteitsrooster maak je eenvoudiger schoon. Kijk vooraf ook goed hoeveel plaats je ter beschikking hebt voor je barbecue of buitenkeuken, zowel buiten als binnen, wanneer je 'm tenminste in de winter binnen wilt zetten.Geur of gemak

Houd je van de geur en smaak van houtskool, heb je tijd genoeg en draait barbecueën voor jou vooral om gezellig samen te zijn, dan is een houtskoolbarbecue voor jou perfect. Wil je niet hoeven wachten totdat je kunt starten met barbecueën en wil je zelf de warmte kunnen instellen, dan is een barbecue op gas of elektriciteit de beste keuze voor jou.


In Hal 7.2 van onze winkel hebben we veel verschillende barbecues en buitenkeukens opgesteld. Je vindt hier ook veel accessoires. Wil je nog uitgebreidere informatie, kom dan gerust naar onze megastore en bekijk alle modellen in de showroom.


Welk type barbecue heeft jouw stem? En wat maak jij graag klaar op de barbecue? Deel het met ons en andere bloglezers. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...