Profiteer nu van hoge korting tijdens de Paas sale 🐣

Veilig vertrekken met de caravan: checklist!

Veilig vertrekken met de caravan: checklist

Kamperen met de caravan wordt steeds populairder. Tweedehands caravans worden volledig gerestyled tot een tweede huis met alles erop en eraan! Ook op de weg is de toename van het aantal caravans goed zichtbaar. Het kan nog best spannend zijn om je caravan tijdens de zomerdrukte veilig op de camping te krijgen. Al helemaal als je een beginnend kampeerder bent… In dit blog leggen we je uit hoe je veilig vertrekt naar de camping en waar je op moet letten. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan!

veilig vertrekken caravan

Caravancheck: werkt alles nog?

Haal je caravan ruim voor vertrek uit de stalling, zodat je de tijd hebt voor een grondige schoonmaak en check. Alles wat je moet weten over het schoonmaken van je caravan lees je in de blog: Hoe maak ik mijn caravan schoon?.

Als je caravan weer blinkt, is het tijd voor de check. Zorg dat je op tijd begint met de check, zodat je de tijd hebt om iets te (laten) maken en je vertrek niet uit hoeft te stellen. Controleer onder andere de bandenspanning, kogeldruk en verlichting en vergeet ook niet om alle kastjes en deuren te checken. Je wil er onderweg niet achter komen dat de kastjes niet goed dicht zaten… Zo zijn er nog een aantal dingen die je voor vertrek even moet checken bij zowel je caravan als auto. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet in een handige checklist, zodat je veilig op weg kunt met de caravan!

De veilig vertrekken checklists zijn ook te downloaden voor een camper, vouwwagen of tent.

verkeersveiligheid

Wat zijn de regels per land?

Ga je naar het buitenland? Dan is het verstandig om je alvast in te lezen over de verkeersregels in de landen waar je doorheen rijdt. Zo kan het zijn dat het verplicht is om bepaalde verkeersveiligheidsartikelen in je auto te hebben. In bijna alle landen is een gevarendriehoek verplicht en ook een veiligheidsvest moet je vaak wel in je bezit hebben.

Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de regels voor een aantal landen op een rijtje gezet. Bekijk hier de verkeersregels voor Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Kroatië en Italië.

Checklists Veilig Vertrekken caravan

Klaar om aan de voorbereidingen te beginnen of om je alvast in te lezen? Download onze Veilig Vertrekken checklists helemaal gratis.

Goede reis!


Deel dit artikel: