Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Wandelsport besparen blog banner

These shoes are made for walking...

Maandag, 10 Augustus 2015

Zo bespaar jij op kosten als je de wandelsport gaat beoefenen. Om een goede conditie op te bouwen hoef je niet per se te zweten op de loopband in de sportschool. Daar waar een sportabonnement al snel 30 tot 40 euro per maand kost, kun je gratis de natuur in en daar de wandelsport beoefenen. Ondanks dat je geen abonnementskosten betaalt voor de wandelsport, kan het aanschaffen van bepaalde spullen nog best prijzig zijn. Vandaag een paar tips hoe je kunt besparen op de wandelsport.


Schoenen en kleding

Als je veel buiten wandelt, is het belangrijk om goede schoenen te hebben. Je lichaam steunt namelijk op je voeten en bij 'slechte' steun van een schoen kan dit snel blessures opleveren. Door stevige schoenen te dragen voorkom je dit en kun je optimaal genieten van de wandelsport. Uiteindelijk is het goedkoper om een goede investering te doen in schoenen waar je jaren mee vooruit kunt, dan dat je ieder half jaar nieuwe schoenen moet kopen omdat ze stuk zijn of niet lekker zitten. Houd hierbij uiteraard de aanbiedingen in de gaten, zodat je zoveel mogelijk voordeel haalt uit een dure aankoop. Vraag bij de aanschaf van een schoen ook welke sokken je het beste kunt dragen. Het klinkt niet zo belangrijk, maar verkeerde sokken kunnen bijvoorbeeld zorgen voor blaren. Goede schoenen en sokken zijn samen het belangrijkste duo wat wandelen betreft.


Daarnaast kun je ook besparen op kleding. Tegenwoordig kun je sportkleding in alle soorten, maten en kleuren wel verkrijgen. Het is leuk om een uitgebreide collectie sportkleding te bezitten, maar voor de wandelsport is dit niet essentieel. Je hebt vast nog wel iets in de kast liggen dat je goed kunt gebruiken bij een wandeling. Doordat je in beweging bent, zul je het ook snel warmer krijgen, dus zorg ervoor dat je verschillende laagjes draagt zodat je bijvoorbeeld je vest/jas/trui nog uit kunt trekken. Het is vooral belangrijk dat het lekker zit en dat je er comfortabel in kunt lopen. Als je veel zweet is het wel belangrijk om te zorgen dat je eerste kledinglaag een ademende stof bevat. Op deze manier wordt het zweet afgevoerd en koel je minder snel af.


Omgeving

Het is vaak makkelijk om hetzelfde vertrouwde rondje te lopen, maar dit gaat op den duur vervelen. Voor een mooie omgeving hoef je niet per se op vakantie. Zoek op internet naar mooie gebieden in Nederland (of Duitsland en België als je dichtbij de grens woont). Zo kun je in het weekend een keer met de auto naar een bepaald gebied rijden en daar de omgeving verkennen op je wandelschoenen. Neem een paar broodjes mee en je bent uiteindelijk alleen geld kwijt aan een beetje benzine en wat eten en drinken. Er zijn genoeg mooie gebieden in Nederland of net over de grens waar je een prachtige wandeling kunt maken zonder veel geld kwijt te zijn aan vliegtickets of benzine. Tip: Neem je vrienden/vriendinnen/honden mee! Je kunt hiervoor nog de benzinekosten delen en het is ook nog eens gezelliger.


Kaarten/GPS

Door alle ontwikkelingen op internetgebied is het eigenlijk 'overbodig' om nog uitgebreide boeken met wandelkaarten/routes te kopen. Google een willekeurig gebied en er zijn vast genoeg routes te vinden die worden aangeraden door andere mensen. Sla de route op in je telefoon of print het kaartje uit en je bent klaar om te gaan. Daarbij brengt een boek ook extra gewicht met zich mee, dus dat levert alleen maar extra gesjouw op. Een andere goedkope (afhankelijk van je internetbundel) manier is de GPS op je telefoon. Toets een bestemming in en je telefoon wijst jou de weg. Bovendien voorkom je hiermee ook de altijd terugkomende discussie: 'Moeten we hier nou links of rechts afslaan?'.


En zo zijn er vast nog meerdere manieren om geld te besparen! Hoe heb jij geld bespaard op de wandelsport?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...
Wij gebruiken cookies