Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Op de fiets naar werk, welke kies je?

Maandag, 11 September 2017

Fietsen is goed voor de gezondheid en wanneer je op de fiets naar werk gaat kom je meteen een stuk dichter bij de norm dagelijkse beweging. Het nemen van de fiets in plaats van de auto scheelt ook nog eens flink in de portemonnee en de milieubelasting is veel lager. Drie goede redenen om op de fiets naar werk te gaan dus! In deze blog zetten we verschillende fietssoorten op een rijtje om jou te helpen bij het kiezen van de juiste woon-werk fiets.


Elektrische fietsen

Tegenwoordig zie je de elektrische fiets steeds vaker voorbij komen. Voor veel mensen zijn elektrische fietsen een echte uitkomst: je hebt geen last meer van tegenwind en hoeft niet zwetend op werk te komen. Ook wanneer je de ondersteuning niet persé nodig hebt is een elektrische fiets handig. Dat kleine steuntje in de rug maakt het fietsen makkelijker en net iets leuker.


Kenmerken van de elektrische fiets:

 • Elektrische ondersteuning
 • Stevig frame
 • Display met snelheid en ritafstand

Waarvoor geschikt?

Een elektrische fiets is geschikt voor afstanden van 10 tot 20 km en ideaal voor heuvelachtige gebieden. Ook is de fiets de perfecte oplossing voor mensen die door hun gezondheid niet meer teveel inspanningen kunnen leveren.Vouwfietsen

Wanneer je voor je werk veel gebruik maakt van het openbaar vervoer, is een vouwfiets ideaal. Deze mag namelijk gratis mee in de trein. Vouwfietsen zijn licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Zo kun je hem ook in de gang van je appartement neerzetten of in de kofferbak meenemen. Het rijcomfort van vouwfietsen is door de kleine wielen en lagere stabiliteit minder dan bij grotere fietsen, ze zijn dus vooral geschikt voor kortere afstanden. Er zijn ook elektrische vouwfietsen verkrijgbaar, waarmee de rit een stuk gemakkelijker wordt.


Kenmerken van de vouwfiets:

 • Opvouwbaar
 • Licht materiaal
 • 20 inch banden
 • Handremmen en versnellingen

Waarvoor geschikt?

Vouwfietsen zijn vooral geschikt voor kortere afstanden. Voor mensen die met de fiets naar werk gaan in combinatie met het openbaar vervoer is een vouwfiets ideaal. Een vouwfiets neem je ook eenvoudig mee op vakantie vanwege het compacte formaat.Stadsfietsen

Stadsfietsen zijn relatief eenvoudige fietsen zonder al te veel poespas. Het zijn stevige fietsen met een robuust frame waar weinig aan kapot kan gaan. De fietsen zijn vooral geschikt voor dagelijks gebruik. Van oorsprong heeft de stadsfiets een terugtraprem en 1 versnelling. Tegenwoordig worden de fietsen veelal met handremmen en 7 versnellingen gemaakt.


Kenmerken van de stadsfiets:

 • Stevig frame
 • Vaak 7 versnellingen
 • Handremmen

Waarvoor geschikt?

Stadsfietsen zijn geschikt voor afstanden tot ongeveer 10 km en perfect voor dagelijks gebruik in de stad.Omafietsen

Van oorsprong zijn omafietsen eenvoudige fietsen zonder teveel extra’s zoals versnellingen en handremmen. Dit maakt de fiets minder reparatiegevoelig. Een opvallend kenmerk aan de omafiets is de comfortabele rechte zithouding door het hoge stuur. Hierdoor is de fiets minder geschikt voor snelle tempo’s, maar de rit wordt een stuk comfortabeler.


Kenmerken van de omafiets

 • Lage instap
 • Klapstandaard
 • Geen versnellingen
 • Rechte zithouding door het hoge stuur
 • Stevige bagagedrager
 • Terugtraprem

Tegenwoordig veranderen fabrikanten allerlei onderdelen van de omafiets. Zo hebben veel omafietsen een normale standaard in plaats van de originele klapstandaard. Sommige modellen zijn uitgerust met handremmen en versnellingen.


Waarvoor geschikt?

Een omafiets is geschikt voor afstanden tot 10 km, bijvoorbeeld voor naar school of werk. Door de lage instap wordt het op- en afstappen een stuk makkelijker en daardoor is die ideaal voor in de stad.Transportfietsen

Een transportfiets is speciaal ontworpen voor het vervoer van producten. Ze zijn dan ook te herkennen aan de grote voordrager op de fiets. Ideaal voor het doen van boodschappen of om je rugzak voorop te zetten. Veel transportfietsen hebben de vorm van een omafiets, waardoor je dezelfde rechte zithouding hebt.


Kenmerken van de transportfiets:

 • Een grote voordrager met of zonder mand
 • Stevig frame
 • Dubbele standaard
 • Terugtraprem

Waarvoor geschikt?

Een transportfiets is ideaal voor het doen van boodschappen of het meenemen van meerdere spullen. Ook kun je gemakkelijk je tas voorop meenemen, waardoor je niets meer op je rug meedraagt.Kom langs in onze megastore voor een testrit!

Naast de fietsen genoemd in deze blog hebben we ook een ruime keuze aan kinderfietsen, mountainbikes, racefietsen en trekkingfietsen. Zo vind je voor elk doeleinde wel de juiste fiets. Met jarenlange ervaring kunnen onze specialisten je perfect adviseren bij de keuze van een nieuwe fiets. Kom dus vooral eens langs op de vernieuwde fietsafdeling in onze megastore en maak een testrit op een van onze fietsen. Mocht je buiten een testrit willen maken, kan dit alleen op afspraak. Hiervoor kun je een mailtje naar info@obelink.nl sturen.


Veel van onze fietsen kunnen niet per post verzonden worden, aangezien ze nog afgemonteerd moeten worden en we ze graag naar jullie wensen willen afstellen. Een deel van ons assortiment fietsen vind je op onze website.


Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...