Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Skottelbraai blog banner

Kook jij al op de skottelbraai?

Woensdag, 20 Mei 2015

De skottelbraai is voor elke kampeerder of je nu een caravan of tent hebt, een apparaat dat niet mag ontbreken in de kampeeruitrusting. Je kunt met de skottelbraai altijd gezellig met elkaar buiten koken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Standaard wordt er een skottel bij geleverd waarop je bijvoorbeeld een lekkere Italiaanse pasta kunt maken, groenten kunt wokken, maar ook een complete maaltijd kunt bereiden.


Handige accessoires

Voor de skottelbraai is een paellapan verkrijgbaar waarop je naast lekkerste Spaanse paella ook een complete maaltijd kunt bereiden. Wil je samen met de buren barbecuen? Geen probleem, gebruik hiervoor de grillplaat, waarop je bijvoorbeeld een hamburger, speklap of een lekkere steak kunt maken. Vergeet de deksel niet, want deze zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat. Bovendien, door de deksel te gebruiken kun je de skottelbraai ook als oven gebruiken. Mocht de skottelbraai te groot voor je zijn, dan hebben we nog de safari chef voor 2 personen. Hiermee heb je dezelfde mogelijkheden.


Waar komt de skottelbraai vandaan?

De skottelbraai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Boeren stonden aan de basis van de skottelbraai door een oude ploegschaar boven een vuur te plaatsen en hun vlees daarop te ‘braaien’. Jaren later bracht deze manier van eten bereiden CADAC (tot dat moment fabrikant van gascylinders) op het idee om het principe van de ploegschaar, maar dan in ronde vorm en geëmailleerd te gebruiken en in productie te nemen. Daarmee was de ’Skottel Braai’ geboren. Cadac heeft sindsdien zijn assortiment met veel producten uitgebreid, maar het basisprincipe van Cadac blijft onveranderd: gemakkelijk, snel en gezond een complete maaltijd maken en opeten in de open lucht.


Voordelen van de skottelbraai

  • Veel gebruiksmogelijkheden: bakken, grillen, wokken en gewoon koken
  • Gemakkelijk te transporteren
  • Ideaal voor op de camping én thuis
  • Veel accessoires verkrijgbaar om de skottel mee uit te breiden
  • Makkelijk schoon te maken
  • Reistassen zijn inbegrepen


Nadelen van de skottelbraai

  • Als je ‘licht’ wil reizen, is ie te zwaar
  • Je mist de houtskoolgeur en –smaak van een barbecue
  • Op een skottelbraai kan maar één kookhandeling tegelijk worden uitgevoerd. Koken, wokken en barbecuen op het zelfde moment gaat niet


Skottelbraai of barbecue

Wat is nu fijner, gemakkelijker of beter van smaak? Dat is uiteraard persoonlijk, maar het voordeel van een skottelbraai is dat deze multifunctioneel is (alles zit erbij). Bij een barbecue kun je er wel vaak allerlei accessoires bij kopen, maar daar wordt het natuurlijk wel veel duurder van. Daarbij zeg ik altijd tegen klanten dat als je wilt koken en ook wilt barbecuen, een skottelbraai de ideale oplossing is. Wil je eigenlijk barbecuen en misschien een keer iets koken, dan kun je een barbecue kopen. Ik vind namelijk dat je op een barbecue lekkerder kunt koken. Vaak geeft de betere barbecue ook meer hitte.


Accessoires

Je kunt een skottelbraai met diverse accessoires uitbreiden. Denk aan een afdekhoes, een paellapan, pizzasteen en anti-aanbakfolie. Ik ben zelf fan van de folie, want je hebt geen boter of olie meer nodig. De folie kun je meerdere keren gebruiken en ook nog eens aan beide zijden. Na gebruik spoel je de folie af met heet water of stopt het in de vaatwasser. Met de folie voorkom je dat het eten op de skottel aanbakt, dus je hebt minder schoon te maken en dat past mij wel ;-).

Heb jij al een skottelbraai? Wat maak je er allemaal op klaar? Wij zien je favoriete gerecht graag tegemoet!

Reacties

NV
"Vraagje wij wilde een verse pizza afbakken op de skottel we hadden daar de pizzasteen op maar de onderkant was helemaal zwart van de pizza. Moet er dan eigenlijk de vlamverdeler onder?"
B
"kan op de skottelbraai 2 ook een deksel?
Ik heb nl een paellapan en een pizzasteen. Maar ik zou het dan ook als oven willen gebruiken. Er staat dat het alleen past op de carri chef 2. Maar de diameters zijn volgens mij het zelfde. Of klopt dan niet?"
"Hallo, Welke skottelbraai 2 bedoel je?" Antwoord Obelink
K
"Dus als ik het goed begrijp kan ik 2 pannen met water op zetten?"
"Hallo Kiki, met een skottelbraai kook of bak je alles op één opzetstuk (bijvoorbeeld een paella pan, wokpan of barbecuerooster). Twee pannen met water opzetten is dus niet mogelijk. " Antwoord Obelink
K
"Als je op de skottel gaat koken! Kun je dan de aardappelen en groenten in 2 pannen tegelijk koken? En gelijk erna je vlees bakken?"
EF
"Ja je kan er alles op doen"
Laden...
Wij gebruiken cookies
Naar boven