Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Wat is een skottelbraai

Wat is een skottelbraai?

Woensdag, 20 Mei 2015

Iets wat eigenlijk niet mag ontbreken in je kampeeruitrusting is de skottelbraai, of je nou met een tent of caravan op vakantie gaat. Met de skottelbraai kun je altijd gezellig met elkaar buiten koken. Wat hem zo ideaal maakt zijn de eindeloze mogelijkheden: zo kun je bijvoorbeeld een Italiaanse pasta maken, groenten wokken, maar ook een volledige maaltijd bereiden. Met accessoires zoals een paella pan of grillplaat zijn de kookmogelijkheden eindeloos!Waar komt de skottelbraai vandaan?

De skottelbraai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar boeren op een soortgelijke manier hun eten klaarmaakten. Ze plaatsten een oude ploegschaar boven een vuur en braadden daar hun vlees in. Jaren later bracht deze manier van eten bereiden Cadac op het idee om de skottelbraai op de markt te brengen. De ploegschaar werd hierbij vervangen door een ronde, geëmailleerde skottel.


Cadac heeft sindsdien haar assortiment met veel producten uitgebreid, maar het basisprincipe van Cadac blijft onveranderd: gemakkelijk, snel en gezond een complete maaltijd maken en opeten in de open lucht.Eindeloze mogelijkheden met de Cadac skottelbraai

Een skottelbraai is vanzelfsprekend standaard uitgerust met een ‘skottel’. Om de kookmogelijkheden uit te breiden zijn er diverse accessoires voor de skottelbraai verkrijgbaar. Zo is er een paella pan verkrijgbaar waarop je – naast de lekkerste Spaanse paella – ook een complete maaltijd kunt bereiden. Wil je graag een keer barbecueën? Dan gebruik je hiervoor de grillplaat. Door de deksel te gebruiken kun je de skottelbraai ook als oven gebruiken. Ook kun je door een pizzasteen of paella pan aan te schaffen de mogelijkheden van je Cadac skottelbraai uitbreiden. Kijk goed welke mogelijkheden je wilt hebben, niet alle opzetstukken passen op alle skottelbraais.


Voor- en nadelen van de skottelbraai

Een Cadac skottelbraai biedt eindeloos veel mogelijkheden. Misschien twijfel je nog tussen een kooktoestel, barbecue of skottelbraai. Lees dan de onderstaande voor- en nadelen even door.


VoordelenNadelen
Veel gebruiksmogelijkheden: bakken, grillen, wokken of gewoon kokenNiet de houtskoolgeur en -smaak van een barbecue
Gemakkelijk te transporterenTe zwaar voor lichtgewicht kampeerders of backpackers
Veel accessoires verkrijgbaar om de kookmogelijkheden mee uit te breidenMaar één kookhandeling tegelijk mogelijk
Makkelijk schoon te maken


Accessoires voor de Cadac skottelbraai

Je kunt de skottelbraai met diverse accessoires uitbreiden. Denk aan een afdekhoes, een paellapan, pizzasteen en anti-aanbakfolie. Wanneer je het anti-aanbakfolie gebruikt heb je zelfs geen boter of olie meer nodig en hij is meerdere keren te gebruiken. Ook kun je voedselverdelers aanschaffen zodat je drie oppervlakken creëert op de skottelbraai.

Skottelbraai of barbecue?

Of je liever eten bereid op een skottelbraai, barbecue of een kooktoestel is natuurlijk persoonlijk. Het voordeel van een skottelbraai is dat deze multifunctioneel is, waardoor je veel verschillende soorten gerechten kunt bereiden. Je kunt de skottelbraai eenvoudig veranderen in een barbecue, grill, wok of paella pan. Bij een barbecue staat het grillen van vlees, vis of groenten centraal. Veel mensen geven dan ook aan dat het grillen op een barbecue lekkerder is dan op een skottelbraai, vaak geeft een barbecue ook meer hitte.


Ons advies:

Wil je graag koken en ook af en toe barbecueën? Dan is een skottelbraai de ideale oplossing. Wanneer je graag wilt barbecueën en misschien eens wilt koken kun je het beste voor een barbecue kiezen. Je kunt een skottelbraai en barbecue uiteraard ook goed combineren.


Heb jij al een skottelbraai? Wat maak je er allemaal op klaar? We horen graag wat jouw favoriete gerechten zijn!

Reacties

AM
"Kun je dat folie wat je gebruikt voor de skottelbraai pan ook gebruiken voor het grill rooster of BBQ rooster? "
NV
"Vraagje wij wilde een verse pizza afbakken op de skottel we hadden daar de pizzasteen op maar de onderkant was helemaal zwart van de pizza. Moet er dan eigenlijk de vlamverdeler onder?"
K
"Als je op de skottel gaat koken! Kun je dan de aardappelen en groenten in 2 pannen tegelijk koken? En gelijk erna je vlees bakken?"
EF
"Ja je kan er alles op doen"
K
"Hoe gebruik ik de pizzasteen ? Deze op de pandrager leggen of in de skottel of op de grilplaat ? "
"Hoi Ken, De pizzasteen leg je op de grillplaat. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
B
"kan op de skottelbraai 2 ook een deksel?
Ik heb nl een paellapan en een pizzasteen. Maar ik zou het dan ook als oven willen gebruiken. Er staat dat het alleen past op de carri chef 2. Maar de diameters zijn volgens mij het zelfde. Of klopt dan niet?"
"Hallo, Welke skottelbraai 2 bedoel je?" Antwoord Obelink
K
"Dus als ik het goed begrijp kan ik 2 pannen met water op zetten?"
"Hallo Kiki, met een skottelbraai kook of bak je alles op één opzetstuk (bijvoorbeeld een paella pan, wokpan of barbecuerooster). Twee pannen met water opzetten is dus niet mogelijk. " Antwoord Obelink
Laden...