Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Kan ik mijn kooktoestel ook binnen gebruiken?

Kan ik mijn kooktoestel ook binnen gebruiken?

Maandag, 23 September 2019

Is het slecht weer op de camping en ben je genoodzaakt om binnen in de tent of caravan te koken? Of zit je thuis in een verbouwing en wil je je camping kooktoestel graag tijdelijk in huis gebruiken? Wij vertellen je in dit blog welke kooktoestellen je wel en welke kooktoestellen je beter niet binnen kunt gebruiken.


1. Gas kooktoestel

Een gaskooktoestel kun je binnen gebruiken, maar het is wel belangrijk dat je altijd goed ventileert. Gas heeft namelijk zuurstof nodig, en in een afgesloten ruimte neemt gas de zuurstof weg. Als je niet ventileert, kan het dus zijn dat je hoofdpijn krijgt of duizelig wordt. Daarnaast moet je binnen altijd een gaskooktoestel gebruiken met een thermische beveiliging. Een thermische beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer stopt als de brander geen vlam heeft. Wil je meer weten over een thermische beveiliging? Lees dan ons blog thermisch beveiligd gasstel ja of nee? Hoe werkt het?


2. Benzine kooktoestel

Je kunt een benzine kooktoestel binnen gebruiken, maar het is niet aan te raden. Tijdens en na het koken is de geur van benzine erg aanwezig, iets wat binnen niet prettig is. Daarnaast is het net als bij gas ook bij benzine erg belangrijk dat je goed ventileert. Ventileren zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof aanwezig is voor een volledige verbranding van de benzine. Het kan dus wel, maar wij raden het niet aan.


3. Elektrisch kooktoestel

Een elektrisch kooktoestel kun je prima binnen gebruiken. In tegenstelling tot een gas kooktoestel en benzine kooktoestel, is het bij een elektrisch kooktoestel niet nodig om te ventileren. Een elektrisch camping kooktoestel is wat ons betreft het meest geschikt en veilig om binnen te gebruiken.


Kortom, een benzine- en gaskooktoestel kun je binnen gebruiken maar het is wel belangrijk dat je goed ventileert. Daarnaast is een thermische beveiliging voor een gaskooktoestel ook aan te raden. Een elektrisch kooktoestel is het meest veilig om binnen te gebruiken.


Gebruik jij je camping kooktoestel wel eens binnen?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...