Bestellen in 3 eenvoudige stappen
schoonmaken caravan

Je caravan schoonmaken: 3 tips

Maandag, 28 Augustus 2017

Misschien ben je al een paar weekendjes weggeweest, sta je op een seizoensplek of ben je aan het aftellen tot dat jij aan de beurt bent. Als je met de caravan op vakantie gaat, vind je het waarschijnlijk wel belangrijk dat je caravan er schoon en mooi uit ziet. Het is daarom niet alleen van belang om je caravan te wassen als deze net uit de stalling komt, maar juist ook om deze tijdens het kampeerseizoen schoon te houden. Samen met Gently geven wij je wat tips!


Onderstaande instructies gelden ook voor campers.Tip 1: Maak gebruik van de juiste schoonmaak producten

Om je caravan goed schoon te houden, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt.


Gently clean

Te gebruiken bij groenaanslag, zwarte strepen en ander hardnekkig vuil. Deze gebruik je bijvoorbeeld als je terugkomt van vakantie of bij achterstallig onderhoud:

  1. Meng een flinke scheut Gently clean in een emmer water.
  2. Gebruik een borstel om het product op de caravan of camper aan te brengen
  3. Spoel af met water

Gently wash

Dit is een hoogglansshampoo die eenvoudig vuil verwijdert. Het oppervlak droogt glanzend en laat geen strepen achter. Heb je de grondige wasbeurt met Gently clean al gedaan maar is er toch weer wat vuil op je caravan gekomen? Dan is de Gently wash erg geschikt om te gebruiken. Je gebruikt Gently wash op dezelfde manier als Gently clean. Het enige verschil is dat je Gently wash even kunt laten intrekken voordat je het afspoelt.Gently polish

Maakt het oppervlak grondig schoon en laat een waxlaag achter die het behandelde oppervlak ten minste 6 maanden beschermt. Deze gebruik je vooral voordat de caravan weer naar de stalling gaat. Zo is de caravan lekker lang beschermd!

  1. Breng een eetlepel Gently polish aan op een oude thee- of handdoek
  2. Smeer kleine oppervlakken gelijkmatig in met de polish. Je hoeft hierbij geen kracht te zetten.
  3. Neem daarna af met een droge doek.

Tip 2: Was één zijde tegelijk

Het spreekt voor zich dat je caravan onderweg en op de camping vies kan worden. Stof, zand, regen, en een bosrijke omgeving zijn vaak de grootste boosdoeners. Als je begint met je caravan wassen, doe dan één kant tegelijk. Op deze manier voorkom je dat het reinigingsmiddel dat je gebruikt indroogt. Als je de hele caravan inzeept, dan is de helft al ingetrokken voordat je het kan afspoelen. Indrogen veroorzaakt vlekken, vooral bij de Gently Clean en de Gently Polish.Tip 3: Niet in de volle zon

Over vlekken gesproken: sommige reinigingsmiddelen zorgen voor vlekken als deze in aanraking komen met de volle zon. Als je de caravan wilt schoonmaken op een zonnige dag, zoek dan een plekje in de schaduw. Bovendien is dit ook beter voor jezelf.


Als je met bovenstaande tips aan de slag gaat, voorkom je dat er hardnekkig vuil ontstaat. Hoe maak jij de caravan schoon? Deel je tips met ons in de reacties hieronder!


Reacties

P
"nog liever tijdens een milde regenbui "
GM
"Wat moet je aan de rubbers van de ramen van de caravan doen? Hoe maak je die schoon en wat moet je erop doen?"
J
"Bij TIP 3 staat van "onder naar boven". Dat moet zijn: Van boven naar onder."
HV
"Ik spuit de caravan meestal eerst af met de hoge druk reiniger en daarna was ik met shampoo. Wel of geen goed idee? In 1e instantie spuit ik al een boel vuil eraf, alleen wel oppassen bij de dakluiken."
BK
"Zijn deze schoonmaakprodukten ook voor oudere caravans. Wij hebben een Eriba uit 1994, dus geen hoogglans (behalve het dak)."
DG
"En niet onbelangrijk voor je begint de caravan nat spuiten kan het vuil lekker inweken.
Of na een regenbui."
WK
"Ik ga nadat we de caravan gebruikt hebben naar een wasstraat, hier hebben ze een buhne speciaal voor vrachtwagens, dus ik kan op een hoog bordes staan om de caravan van boven naar beneden grondig te reinigen.
Ik spuit eerst alleen water om alle losse deeltjes zand te verwijderen, daarna met champoo en dan spoel ik hem af met water, daarna spuit ik hem met was voor een mooie glans en als laatste spuit er nogmaals water op dat geen druppels achterlaat. Werkt prima en kost tussen de € 6,00 en € 8,00 compleet. Onze caravan staat swinters in een overdekte loods dus weinnig last van weers omstandigheden in de stallings periode."
"Hoi Wim, Bedankt voor de tip! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
DM
"Waarmee maak ik een kunstof wand van een Elddis caravan schoon.
Ik krijg de zwarte strepen niet weg."
"Hallo, We hebben verschillende soorten 'zwarte strepen verwijderaars' in ons assortiment. Deze zijn ook geschikt voor kunststof oppervlaktes:

https://www.obelink.nl/obelink-zwarte-strepen-verwijderaar.html
https://www.obelink.nl/123-products-superwax-uv-zwarte-strepen-verwijderaar.html

Bij de tweede zit ook een wax waardoor er een beschermlaag wordt aangebracht op de caravan.

Groetjes,
Team Obelink.

"
Antwoord Obelink
RP
"Kom net terug van vakantie uit zuid Frankrijk. Mijn caravan heeft onder een boom gestaan (berk?). Nu zit hij vol met kleine roze/ rode stippen die niet zonder meer te verwijderen zijn. Welk schoonmaakmiddel kan ik hier voor het beste gebruiken zonder dat ik door de lak heen poets?"
"Hoi Rob, Je kunt het beste de Gently Harsverwijderaar hiervoor gebruiken. Hierbij de link: https://www.obelink.nl/gently-harsverwijderaar.html Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
M
"Dank voor jullie snelle antwoord!"
"Graag gedaan!" Antwoord Obelink
Laden...