Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Hoe vouw ik mijn voortent op?

Woensdag, 28 Maart 2018

Heb jij ook moeite met het opvouwen van je voortent? De voortent zit bij het uitpakken mooi strak in de tentzak, maar hoe krijg je de voortent weer netjes opgevouwen? Caravanvoortenten zijn over het algemeen vrij groot en zwaar, Wij geven je tips!Stap 1

Spreid het tentdak uit met de buitenzijde van het dak naar beneden. Ligt de tent op een ruwe ondergrond? Leg er dan een grondzeil of tenttapijt onder.


Stap 2

Leg alle stroken/uitstekende flappen naar binnen zodat er een rechthoek ontstaat.


Stap 3

Leg de tentzak aan de voorzijde van het voortentdak. Dit is een handig trucje om de juiste breedte voor het oprollen te bepalen.


Stap 4

Vouw de tent een paar keer naar binnen totdat het tentdak smaller is dan de tentzak.


Stap 5

Vouw de voor-en zijwanden op in dezelfde breedte als het dak en leg deze op het dak. Leg eventuele accessoires zoals de tochtstrook, wielflap en gordijnen ook op het tentdak.


Stap 6

Begin met het oprollen van de tent aan de achterzijde (waar de pees zit). Rol de tent zo strak mogelijk op.


Stap 7

Als de tent opgerold is, bind je de bandjes om de rol heen zodat het een strak pakket blijft. Zo kun je de voortent makkelijk in de tentzak stoppen.


Stap 8

Doe de rol in de zak en knoop deze dicht.


Als je bovenstaande stappen volgt, kun je straks op een eenvoudige en snelle manier je voortent weer in de tentzak krijgen. Heb jij nog tips voor het opvouwen?

Reacties

R
"Bij ons worden ook alle delen losjes op gevouwen en zorgen dat de ramen altijd zo op gevouwen wordt dat er tentdoek tussen zit. Daarna gewoon verspreid op het bed alle delen ."
GB
"Wij stoppen onze voortent nooit in een zak, gewoon los opvouwen en op bed in de caravan leggen. Krijg je er ook geen scherpe vouwen in."
JG
"Beste kampeerders, het gaat hier om hoe je een tent weer in een tent zak krijgt !! "
J
"Losjes opgevouwen in de auto. In de winter op 't bed in de caravan "
AK
"Wij vouwden de voortent altijd losjes en luchtig op zonder onnodig veel vouwen. De tentzak gebruikten we nooit want de tent werd meegenomen op het bed of op een bank in de caravan. Daar ligt of zit tijdens de reis of tijdens de stalling toch niemand. Buizen gingen uiteraard wel altijd in een buizentas en die legden we altijd in de dwarsrichting op de grond zo dicht mogelijk bij de as. Op deze manier hebben we jarenlang plezier gehad van het span."
H
"Wij doen flanellen lakens of de gordijnen van de voortent over/tussen de ramen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken"
"Hallo, bedankt voor de tip! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
AM
"Wij hebben een vouwwagen met een pannorama voortent en een keukenuitbouw eraan vast. Nog nooit hebben wij hem hetzelfde opgevouwen. Heb je geen tips voor ons?"
"Hoi Anja, Van welk merk is je vouwwagen? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
CB
"Bedankt voor jullie tip/service. Wij doen het ook zoals jullie en dan past het prima in de zak. De gordijnen leggen wij tussen de ramen zodat ze niet op elkaar plakken en je geen afdrukken van andere dingen er in krijgt."
"Hallo Clara, Fijn om te horen dat het ook voor jullie goed werkt op deze manier :). Goede tip van de gordijnen! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
A
"Ik heb twee stokken tassen gekocht. Een voor het tentdak en een voor de voor- en zijkanten . Dan hoef je het niet zo strak op te rollen en het is veel lichter in het gebruik. Ook makkelijk als je alleen het dak op wilt zetten . De tentzak gebruik ik voor de stokken."
"Bedankt voor de tips! Groetjes, Team Obelink" Antwoord Obelink
Laden...