Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Hoe vouw ik mijn voortent op?

Woensdag, 9 April 2014

Bij een aankoop van een voortent denk je er misschien nog niet zo over na. Je bent onder de indruk van hoe de tent eruit ziet, de vele mogelijkheden die de tent je biedt. Kortom, je hebt al veel vakantievoorpret. Maar na je vakantie of na het campingseizoen moet je hem ook weer inpakken. Niet de leukste klus, maar het moet toch goed gebeuren, zodat hij na die eerste keer nog vele jaren mee kan. We leggen je graag uit hoe je je voortent in 5 stappen op een goede manier opvouwt.Schoon en droog

Misschien een open deur, maar het is het allerbelangrijkste dat je voordat je je voortent gaat opvouwen, dat deze schoon en helemaal droog is. Je zit echt niet te wachten op een verschimmelde tent of viezigheid die je niet meer kunt verwijderen. Om de tent schoon te maken neem je een doek en lauw water en eventueel een zachte borstel. Gebruik geen zeep of andere reinigingsmiddelen, want die zijn schadelijk voor de impregnatie.Voortent opvouwen in 5 stappen

  1. Leg het dak van de tent geheel uitgevouwen neer op een folie of op een tapijt met de binnenkant naar boven.
  2. Vouw daarna het dak zo in dat het iets korter is dan de lengte van de tentzak.
  3. Daarna doe je hetzelfde met de voor- en zijwanden. Leg de gordijnen op de ramen, maar haal wel de gordijnrunners eraf. Pas op dat de ritsen niet op het folie drukken.
  4. Leg de voor- en de zijpanelen op het ingevouwen dak. Dit is dan ongeveer even breed.
  5. Als laatste rol je dit geheel samen op, zodat het in de tentzak past.Maak ook het frame schoon

De tent zit nu weer in de tentzak, maar daarmee ben je er nog niet. Om nog lang plezier van je tent te houden, moet je ook aandacht aan het frame besteden. Net als de tent maak je ook de stangen schoon en droog. Vergeet hierbij de verschuifbare onderdelen niet. Daar komen namelijk snel zandkorrels tussen. Om oxidatie van de stangen te voorkomen, raden we je aan de in elkaar geschoven stangen uit elkaar te halen. Stop de stangen vervolgens in de stangentas. Het handigste is om eerst de hoeken en het kruisstuk in te pakken en daarna de rechte buizen.


Dit is de manier zoals wij onze klanten adviseren om de voortent in te pakken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit de enige juiste manier is. Heb je andere ideeën of tips waarmee het inpakken van de voortent gemakkelijker, sneller of beter gaat? Vertel het ons! Ook andere kampeerders zullen benieuwd zijn naar jouw tips.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...
Wij gebruiken cookies
Naar boven