Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Hoe sla je ze aan de haak blog banner

Hoe sla je ze aan de haak?

Maandag, 27 Juli 2015

Kamperen en vissen gaan prima samen. Veel campings grenzen aan water of liggen er in ieder geval vlakbij. Je loopt de camping af en je kunt bijna direct je hengel uitwerpen in het water. Op je gemak zitten wachten tot ze bijten en intussen genieten van de stilte om je heen en de prachtige natuur. Dat is vakantie! Maar, de vissen bijten natuurlijk niet zo maar. We hebben 9 dingen voor je op een rij gezet die je nodig hebt, zodat je goed voorbereid aan de waterkant staat.


1. Toestemming om te vissen: de vispas

Om in Nederland te vissen, heb je vaak een vispas nodig. Die kun je bij de meeste hengelsportzaken kopen. De vispas is tegelijkertijd het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging. Let op: wil je in het buitenland gaan vissen, zoek dan vooraf goed uit, wat kan en mag? Niet dat je een bekeuring krijgt omdat je vist, waar dat niet mag.


2. Een hengel kiezen

De meest gangbare hengels zijn de telescoop- en de oversteekhengel. Een telescoophengel is goedkoop, maar beperkt je wel een beetje, in de zin dat je die hengels tijdens het vissen niet gemakkelijk kunt inkorten of langer maken. Met een oversteekhengel is dit wel mogelijk. Als je hengel langer is, kun je uiteraard verder vanaf de waterkant vissen.


3. Kant & klaar tuigje

Je uitrusting hangt voor een groot deel af van jouw ervaring als visser. Ben je een beginner, dan raden wij aan een kant en klaar vistuigje te kopen. Vis je in stilstaand water, kies dan voor een slanke dobber van 0,5 tot 1 gram. Ga je in stromend water vissen, kies dan een boller model van 1 tot 3 gram.


4. Lok de vissen

Als je een beginnende visser bent of je bent al ervaren, maar je gaat vissen in voor jou onbekend water, dan is het verstandig om kant-en-klaar lokvoer mee te nemen, zodat je de vissen naar jouw stekkie lokt.


5. Lokvoer maken

Om je lokvoer klaar te maken en te bewaren, gebruik je het beste een voeremmer. Je stopt je lokvoer erin, doet er een beetje water bij en kneed er ballen van. Vergelijk het met gehaktballen draaien.


6. Goed aas

Je weet nu hoe je vissen moet lokken, maar vangen is een stap verder. Daarvoor heb je aas nodig. Goede aassoorten zijn brood, maden en wormen. Zorg ervoor als je maden en wormen meeneemt, dat je ze in een bakje bewaart met luchtgaatjes in de deksel.


7. Hakensteker om snel haakjes te verwijderen

Neem altijd als je gaat vissen een hakensteker mee. Hiermee haal je het haakje eenvoudig en snel uit de bek van de vis. Een hakensteker is heel goedkoop en zijn geld dubbel en dwars waard. Een hakensteker is een staafje van ongeveer 15 centimeter lang en een halve centimeter dik met in het uiteinde een gleufje.


8. Landingsnet

Met een landingsnet schep je de gevangen vissen uit het water. Onder vissers heet dat landen. Let er bij de aanschaf op dat het net fijnmazig genoeg is. Niet dat je vangst uit je net valt.


9. Visstoel

Omdat je vaak uren doorbrengt aan de waterkant, is een beetje zitcomfort wel zo fijn. Je kunt het qua prijs en luxe natuurlijk zo duur maken als je wilt. Voor minder dan twee tientjes heb je al een viskruk, maar je hebt ook viskisten die gemakkelijk € 500,- of meer kosten.


Vissen is een ideale activiteit tijdens je vakantie. Het is rustgevend, je bent lekker buiten, de omgeving is prachtig. Het mooie van vissen is ook dat je met weinig (financiële) middelen kunt beginnen. Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan kun je altijd nog meer, extra of kwalitatief betere spullen aanschaffen.


Wij staat uiteraard open voor jouw tips op het gebied van vissen. Hopelijk wil je ze met andere vissers delen? Hoe dan ook, we wensen je een goede vangst!


Bron: http://www.sportvisserijnederland.nl

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...