Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Hoe lang blijft een koelbox koel?

Hoe lang blijft een koelbox koel?

Vrijdag, 20 September 2019

De vraag hoe lang een koelbox koel blijft, is lastig te beantwoorden. Dit hangt namelijk van een heleboel factoren af. Open je de koelbox vaak? Dan komt er warme lucht naar binnen. Staat de koelbox in de zon? Ook dan zal de koelbox minder lang koelen. Maar, er zijn wel een paar handige tips waardoor je koelbox zo lang mogelijk koel blijft. Als je een paar van deze tips toepast, kun je zeker nog van een fris drankje genieten aan het eind van de dag.


Let op: in dit blog gaat het over een passieve koelbox waar geen elektriciteit of gas aan te pas komt.


Tip 1: Stop gekoelde producten in de koelbox

Ga je morgen een dagje naar het strand? Zorg dan dat je alles wat je mee wilt nemen, de avond van te voren in de koelkast legt. Op die manier zijn je producten de volgende ochtend al gekoelt en gaan ze koud de koelbox in.


Je kunt er zelfs voor kiezen om wat flesjes water of ander drinken in te vriezen. Dit drinken smelt dan langzaam in de koelbox. Op deze manier blijft je drinken natuurlijk nog langer koud.


Tip 2: Gebruik koelelementen

Misschien voor de hand liggend, maar gebruik koelelementen. Het liefst meer dan één. Stop ze ruim van te voren in de diepvries, zodat de vloeistof in de koelelementen goed bevroren is als je ze gaat gebruiken.


Tip 3: Zorg voor een volle koelbox

Pak de koelbox zo in dat er weinig loze ruimte overblijft. Lucht warmt namelijk snel op, dus hoe minder spullen in de koelbox, hoe sneller de koelbox opwarmt.


Tip 4: Sluit de koelbox goed

Als de koelbox niet goed dicht zit, komt er langzaam warme lucht naar binnen. Goed sluiten is dus erg belangrijk, zodat het lekker koud blijft in de koelbox.


Tip 5: Zet de koelbox in de schaduw

De temperatuur in de zon en in de schaduw kunnen flink van elkaar verschillen. De omgevingstemperatuur van een passieve koelbox heeft altijd invloed op hoe lang iets koel blijft. Je kunt je voorstellen dat een koelbox in de zon sneller warm wordt van binnen dan een koelbox in de schaduw. Zoek dus altijd een koel plekje op in de schaduw!


Tip 6: Open de koelbox alleen als het nodig is

Iedere keer dat je de koelbox even opent, of de deksel verwijdert om te bekijken wat er allemaal in zit, komt er warme lucht naar binnen. Hoe vaker je de koelbox opent, hoe sneller de koelbox van binnen warmer wordt. Open de koelbox dus alleen als het nodig is, en let erop dat je de koelbox weer goed dicht doet.


Tip 7: Verwijder het smeltwater niet

Je herkent het vast wel: als de koelelementen of je ingevroren flesjes water opwarmen, dan komt er smeltwater vanaf. Dit voelt misschien niet zo prettig als je iets uit de koelbox pakt, maar laat het laagje water gewoon in de koelbox staan. Dit laagje zorgt namelijk ook voor verkoeling van de producten!


Kortom, hoe lang een koelbox koelt blijft, hangt voor een groot deel af van hoe je er zelf mee om gaat. Als je bovenstaande tips volgt, kun je gemakkelijk een dagje uit met gekoelde etenswaren. Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...