Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Hoe kies ik een koffer?

Maandag, 23 Oktober 2017

Ga jij binnenkort op reis? Heerlijk de zon opzoeken nu het steeds iets kouder wordt in Nederland. Of je nou drie weken naar Zuid-Spanje vertrekt of een citytrip naar Krakau hebt geboekt: een koffer is onmisbaar. Een koffer bewaakt tijdens je reis al jouw waardevolle spullen, kleding en meer. Tijdens je reis en op het vliegveld krijgt je koffer aardig wat te verduren, het is daarom belangrijk om voor een stevige koffer te kiezen. Hierbij moet je denken aan het aantal wieltjes, het materiaal, sloten en natuurlijk ook het formaat van je koffer. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste koffer meeneemt op vakantie noemen we hier 5 punten waar je op moet letten!Een koffer met twee of vier wieltjes?

Een belangrijk onderdeel van je koffer zijn de wieltjes. De meeste mensen geven voorkeur aan 4 wielen, dit vervoert de koffer simpelweg makkelijker en ook bij stilstand zal de koffer makkelijker blijven staan. Over het algemeen geldt dat koffers met twee wieltjes geschikt zijn voor verschillende oppervlakken en een koffer met vier wieltjes met name bedoeld zijn voor vervoer op de luchthaven en vlakkere oppervlakken.


Koffers met twee wielenKoffers met vier wielen
+ Geschikt voor verschillende terreinen- Vooral geschikt voor vlak terrein
- Vallen sneller om bij ongelijke verdeling van gewicht+ Vallen bijna nooit om
- Kunnen maar op één manier vooruit getrokken worden+ Kunnen 360 graden draaien en vooruit geduwd worden

Een harde of een zachte koffer?

Kies je voor een harde koffer of een zachte koffer? Veel mensen zweren bij een harde koffer, maar ook zachte koffers hebben voordelen. Hieronder vergelijken we beide soorten.


Harde koffers

Wil je er zeker van zijn dat al je spullen heelhuids overkomen? Dan is een harde koffer vaak een goede keuze. Naast het bieden van stevigheid, hebben harde koffers meer voordelen:

  • Wanneer je kwetsbare spullen meeneemt beschermd een harde koffer je spullen beter.
  • Een harde koffer houdt je spullen ook droog tijdens een flinke regenbui.
  • Harde koffers hebben veelal vier wieltjes. Hierdoor zijn ze makkelijker mee te nemen en meteen beveiligd tegen omvallen.
  • Het materiaal van harde koffers is bijna onbreekbaar, ze overleven de tocht op het vliegveld of in de bus dus makkelijk.
  • Harde koffers gaan over het algemeen langer mee dan zachte koffers. Een krasje kun je bijna niet tegengaan, maar ze zien er na een aantal reisjes beter uit dan een zachte koffer.

Zachte koffers

Wanneer je vooral veel kleding meeneemt is een zachte koffer een goede keus. Zachte koffers hebben ook veel voordelen, hier zetten we ze op een rij:

  • Zachte koffers wegen minder dan harde koffers: meer gewicht om zelf mee te nemen.
  • Zachte koffers geven iets mee. Hierdoor zijn ze makkelijker in te pakken wanneer je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat.
  • Zachte koffers hebben vaak een vergrootbaar volume, door een rits te openen creëer je gemakkelijk extra inhoud.
  • Meestal zijn zachte koffers voorzien van verschillende vakjes. Handig om dingen op te bergen waar je snel bij wilt.
  • Een zachte koffer is voordeliger in de aanschaf.

Denk aan de sloten!

Een slot op je koffer zorgt er niet alleen voor dat je niet bestolen kunt worden, maar ook dat niemand er iets illegaals in kan stoppen. Op veel koffers zit een geïntegreerd slot, maar je kunt er ook voor kiezen om losse slotjes te gebruiken. We raden aan om voor een TSA slot te kiezen, vooral als je naar de Verenigde Staten reist. Zo’n slot beschermt je koffer even goed als een ‘normaal’ slot en zorgt ervoor dat de douane ook in je koffer kan als dit nodig is. Anders is er een kans dat de douane je koffer forceert en je dus met een kapot slot verder moet reizen. Naast een goed slot is een bagageband ook belangrijk. Mocht de rits tijdens de reis springen, wordt de koffer alsnog beschermd door de bagageband.


Kies bijvoorbeeld voor het cijferslot van Bo-Camp of de bagageband met cijferslot van Samsonite.Welk formaat koffer kies ik?

Het formaat van je koffer hangt natuurlijk ten eerste af van je inpakgedrag. Ben jij iemand die graag veel kleding meeneemt? Dan kies je een grotere koffer. Ook moet je rekening houden met bepaalde regels van de luchtvaartmaatschappij, zoals de afmetingen en het gewicht.


Handbagage koffer

Check altijd de regels van de maatschappij waar je mee vliegt. Deze verschillen namelijk nog wel eens. Over het algemeen heeft een bagagekoffer afmetingen van 55 x 40 x 20 cm of 55 x 35 x 25 cm. Het gewicht zit vaak rond de 10 kg.


Ruimbagage koffer

De afmetingen van ruimbagage worden vaak weergegeven in totalen. Mag je koffer 160 cm zijn? Dan kan die dus bijvoorbeeld 80 cm hoog x 50 cm breed x 30 cm diep zijn.


Nogmaals: check de regels van de luchtvaartmaatschappij voordat je een nieuwe koffer aanschaft!Herken je koffer!

Een zwarte koffer vind je bijna niet terug op de bagageband. Wil je graag je koffer zo snel mogelijk terugvinden? Kies dan een herkenbare kleur, zoals geel, rood of groen. Sommige koffers hebben ook een patroon waaraan ze te herkennen zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf je koffer herkenbaar maken. Bijvoorbeeld met een bagageband of stickers.


Waar let jij altijd op als je een nieuwe koffer koopt? We zijn benieuwd naar je tips!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...