Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Hoe kan ik mijn luchtbed opbergen?

Vrijdag, 27 September 2019

Voor een lange levensduur van je luchtbed is het belangrijk om hem op de juiste manier op te bergen. Maar hoe doe je dat het best? In dit blog geven we je tips hoe jij jouw luchtbed op een goede manier kan opbergen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.


Slaap jij tijdens je kampeervakantie op een luchtbed? Hopelijk heb je dan een goede nachtrust en mag het luchtbed ook weer mee op de volgende kampeertrip. Tussen de vakanties door is het belangrijk om je luchtbed op een goede manier op te bergen zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.


Stap voor stap

  1. Laat alle lucht uit het luchtbed lopen. Voor een luchtbed met ingebouwde pomp kan dat via de deflate stand op de dop/schakelaar. Voor een luchtbed zonder ingebouwde pomp kun je dit doen door de dop van het luchtbed simpelweg open te draaien.
  2. Door alleen het ventiel open te draaien of de deflate stand aan te zetten gaat niet alle lucht uit het luchtbed. Rol het luchtbed op en druk op het luchtbed om echt alle lucht eruit te krijgen.
  3. Als alle lucht eruit is kun je het luchtbed eenvoudig opgerold of opgevouwen bewaren in een verpakking. Dit kan het best in de bijgeleverde opbergtas/draagtas of in een afgesloten bak.
  4. Berg het luchtbed op in een vochtvrije ruimte op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat tijdens het opbergen je luchtbed op deflate stand staat of dat de dop open staat.

Tip 1: Schoon en droog

Deze tip geldt eigenlijk voor alle kampeerspullen: Zorg dat je ze schoon en droog opbergt. Berg je een luchtbed vuil of nat op en laat je het een paar maanden op zolder liggen, dan is de kans groot dat je hem met schimmel en vochtplekken terugvindt. Vochtplekken krijg je er niet meer uit en ook schimmel is moeilijk te verwijderen. Wil je lang plezier hebben van je luchtbed? Zorg er dan altijd voor dat je jouw luchtbed schoon en droog opbergt.


Tip 2: Bewaar je luchtbed in een afgesloten verpakking

Ook deze tip geldt voor veel kampeerspullen en is zeker heel belangrijk. Bewaar je luchtbed in de bijgeleverde opbergtas/draagtas. Of het liefst nog in een afgesloten bak. Zo is je luchtbed direct beschermd tegen muizen en ander ongedierte. Je kunt je luchtbed ook bewaren in een doos, maar het karton is wat ruwer qua materiaal. Wanneer het luchtbed beweegt in de doos kan er frictie ontstaan wat het luchtbed licht kan aantasten. Een opbergtas of draagtas is qua materiaal zachter voor het luchtbed en zal het luchtbed bij frictie niet zo snel aantasten.


Tip 3: Compact opbergen

Hoewel het voor een lange levensduur van een slaapmat belangrijk is om hem niet opgerold te bewaren vanwege de vulling, maakt dat bij een luchtbed niet uit. Een luchtbed heeft geen speciale vulling die je kunt beschadigen omdat het luchtbed, zoals de naam al zegt, gevuld is met lucht. Een luchtbed kun je dus met een gerust hart tot een klein pakketje opvouwen of oprollen zonder dat je iets beschadigd.


Heb jij nog goede tips voor het opbergen van een luchtbed? Deel ze hieronder! Twijfel je nog tussen een slaapmat en luchtbed? In het blog kies ik voor een luchtbed of slaapmat? hebben we voor jou een keuzehulp en lichten we de belangrijkste eigenschappen van een luchtbed of slaapmat toe.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...