Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Hoe kan ik een tent laten drogen?

Hoe kan ik een tent laten drogen?

Dinsdag, 22 Januari 2019

Wist je dat de kans op schimmelvorming in een tent erg groot is als je de tent nat of vochtig inpakt? Dit komt vooral voor bij katoenen tenten omdat katoen niet snel droogt. Schimmels verspreiden zich snel en zijn moeilijk te verwijderen. Je tent droog inpakken of zo snel mogelijk drogen bij thuiskomst is dus van essentieel belang bij een lange levensduur van je tent. Ben je benieuwd hoe je je tent kunt drogen? Lees dan snel verder.


Tip: Deze instructies gelden niet alleen voor tenten, maar ook voor vouwwagens.


Hoe kan ik een tent op de camping laten drogen?

Het liefst pak je de tent natuurlijk droog in zodat je er thuis geen omkijken meer naar hebt. Je kunt het volgende doen op de camping om een natte tent of schimmel te voorkomen:

  1. Houd het weerbericht voor vertrek in de gaten: Is de laatste dag op de camping aangebroken maar is er voor straks heel veel regen voorspeld? Pak dan je tent alvast in. Slaap die nacht in een koepeltentje of kies ervoor om alvast naar huis te rijden.
  2. Denk aan het grondzeil en de onderkant van de tent: Soms kan de onderkant van de tent ook vochtig / vies zijn. Let erop dat je deze ook droog- en schoonmaakt. Spoel het vuil van het grondzeil en maak deze droog met bijvoorbeeld een oude handdoek.
  3. Kies voor een plekje met ochtendzon: Houd rekening met de stand van de zon als je een plekje op de camping uitkiest. Meestal verlaat je de camping in de loop van de ochtend. Mocht je tent vochtig zijn van de nacht, dan heeft je tent in de ochtend nog de kans om wat meer op te drogen bij zonneschijn.

Hoe kan ik een tent thuis laten drogen?

Heb je het weerbericht gemist en is je tent helemaal nat geworden? Dan zit er niets anders op dan je tent nat in te pakken. Maak daarbij gebruik van de volgende tips:

  1. Vouw alles zo losjes mogelijk op. Probeer de tent niet met alle moeite terug te krijgen in de tentzak, want in dit geval geldt: hoe losser de tent is opgevouwen hoe beter.
  2. Laat de tent bij thuiskomst direct drogen. Doe dit het liefst in een droge ruimte op kamertemperatuur of buiten in het zonnetje. Een schuur, garage of kelder is meestal te vochtig.
  3. Als je geen zolder of tuin hebt, gebruik dan bijvoorbeeld je balkon balustrade, de woonkamer of een wasrek. Laat de tent in ieder geval niet langer dan 24 uur nat opgevouwen.
  4. Vergeet ook niet de tentzak te drogen als deze nat is geworden.
  5. Vouw de tent pas weer op als je zeker weet dat alles droog is. Als je twijfelt, voel dan even aan de naden. Hier is de stof vaak het dikst en als de naden helemaal droog zijn dan is de rest van de tent dat waarschijnlijk ook.

Kortom: droog inpakken is het beste, maar als dit niet mogelijk is zorg dan dat je binnen 24 uur je tent uithangt zodat er geen schimmel kan ontstaan. Je tent laten drogen doe je het beste in de zon of binnen in een plek op kamertemperatuur. Vermijd schuren en kelders: hier is het relatief vochtig.


Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...