Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Hoe houd ik mijn hond koel in de zomer?

Woensdag, 4 Juli 2018

Als het erg warm is, doen we er alles aan om onszelf te verkoelen. We schaffen een zwembadje aan, we installeren ventilators en we maken gebruik van de airco in de auto. Allemaal erg logisch, want we willen het onszelf aangenamer maken. Minstens zo belangrijk is dat je ook aan je huisdier denkt. Honden kunnen niet goed tegen de hitte, aangezien ze zichzelf niet goed kunnen verkoelen. Ze zweten niet en daarnaast werkt hun vacht ook nog isolerend. Wij geven je graag wat tips zodat ook je hond lekker koel blijft!Tip 1: Zorg voor voldoende water

Het belangrijkste en misschien ook meest voor de hand liggend: zorg voor voldoende drinkwater. Door voldoende water blijft je hond gezond en is de kans op uitdroging erg klein. Vooral in de zomermaanden is dit erg belangrijk. Neem ook vooral water mee als je met de hond op stap gaat, Dit gaat eenvoudig met bijvoorbeeld de draagbare waterverdeler. Als je onderweg bent of je gaat naar de stad, dan heb je in ieder geval wat bij je.Tip 2: Vermijd de zon

Veel honden vinden het heerlijk om in de brandende zon te liggen. Ook een hond kan verbranden, dus laat ze zeker niet te lang liggen. Zorg er in ieder geval voor dat je ze niet laat zonnen op het warmste moment van de dag en houd het altijd goed in de gaten.Tip 3: Gebruik hulpmiddelen voor het afkoelen

Er zijn een aantal artikelen die je kunt gebruiken om je hond te laten afkoelen:

  • Koelhalsband: Deze eenvoudige halsband zorgt voor verkoeling tijdens de warme dagen. Dankzij de gelvulling koelt hij standaard 3 tot 4 graden onder de lichaamstemperatuur. Als het effect afneemt, dan leg je de halsband even in de schaduw zodat de gel weer koud kan worden. Om dit te versnellen, kun je de halsband ook even in de koelkast leggen.
  • Koelmat: Deze werkt in principe hetzelfde als de halsband. Als de hond op de koelmat gaat liggen, dan daalt de lichaamstemperatuur automatisch 3 tot 4 graden. Ook de koelmat kun je in de schaduw of koelkast leggen zodat de gel weer koud wordt.
  • IJs lolly: Je vult de ijslolly met water, vriest hem in en kauwen maar. Door de kleine gaatjes aan de bovenkant komen stukjes ijs naar buiten als de hond erop kauwt. De lolly is gemaakt van thermo plastic rubber en is niet schadelijk.


Tip 4: Koel je hond af met water

Sommige honden houden van water en zwemmen. Is het erg warm? Koel de hond dan af met een lekkere douche van water op kamertemperatuur. Zorg dat het water niet te koud is, want de temperatuur moet geleidelijk omlaag. Als de temperatuur te snel zakt, dan kan dit gevaarlijk zijn. Gebruik daarom ook geen ijs direct op de huid. Afkoelen kan natuurlijk ook in een hondenzwembad of bijvoorbeeld lekker in de tuin met een tuinslang!


Hoe zorg jij ervoor dat je hond afkoelt?

Reacties

B
"In de caravan met airco op de heetste uren van de dag ."
PV
"nog beter is een caravan bij obelink aanschaffen en lekker bij een meer gaan staan ,kan ie lekker afkoelen"
C
"hond nooit afsproeien ,vacht geef isolatie. Wil je je hond afkoelen laat hem liggen ( afkoelen doet de hond onder zijn poten) en leg een natte handdoek op zijn buik."
E
"Vroeg in de ochtend lekker laten rennen, in de middag rustig aan de riem uitlaten. 's avonds tegen negen uur weer langer uitlaten. Verder zorgen dat ze genoeg drinken hebben en in de schaduw kunnen liggen, nooit achterlaten in een warme ruimte zoals en caravan of voortent die helemaal dichtgeritst is. Als je ze mee naar het strand neemt een parasol meenemen zodat ze niet in de volle zon hoeven te liggen, en wederom genoeg water meenemen."
"Hoi Els, bedankt voor de nuttige tips! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
E
"Wij hebben een water-fountain aangeschaft voor onze hond. Hij drukt op het pedaal, en dan spuit er een waterstraal uit. Super leuk spelletje voor hem, en hij kan zelf bepalen of en wanneer hij wat gaat drinken."
"Hoi Erica, dat klinkt goed! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
E
"Niet afsproeien je hond dan werkt de vacht als isolatie zwemmen mag wel.
Lekker met rust laten je hond vroeg in de ochtend en laat in de avond gaan wandelen niet op zwarte betume dan branden de voetzooltjes."
"Hoi, Bedankt voor je tips! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
AS
"Ik heb van die blauwe schelpen (kinderzandbak) gekocht, wat water erin en hij heeft een eigen zwembad( wat niet stuk kan).
Hij heeft daar wel een uur plezier mee.
Ik heb daar ook een filmpje van."
"Hoi Annemarie, Bedankt voor de goede tip! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...