Bestellen in 3 eenvoudige stappen

De juiste vouwwagen kopen in 7 stappen

Donderdag, 25 September 2014

Kamperen in een vouwwagen is een prachtige ervaring. Mensen die als klein kind met een vouwwagen gekampeerd hebben, doen dat later vaak ook met hun eigen gezin. Gelukkig zijn de vouwwagens van nu wel een stuk gemakkelijker in gebruik en ook comfortabeler. Een vouwwagen is luxer dan een tent, en heeft het comfort van een caravan. Een vouwwagen is dan een mooie middenweg. Benieuwd hoe je de vouwwagen kiest die bij jou past? Wij geven je een paar tips.Tip 1: Hoe, waar en met wie ga je kamperen?

Een goede voorbereiding maakt het jezelf en de verkoper een stuk gemakkelijker. Met het antwoord op de 3 volgende vragen kom je vanzelf tot een goede keuze.


Hoe kampeer je?

Stel, je gaat 3 weken op vakantie. Sta je dan voornamelijk op 1 plek of trek je liever rond? Als je de voorkeur geeft aan rondtrekken, wil je niet veel tijd kwijt zijn aan de op- en afbouw. Voor beide manieren van kamperen zijn er genoeg mooie en praktische vouwwagens te koop.


Waar ga je kamperen?

Ga je naar een warm land, dan is een katoenen tentdoek erg fijn. Katoen ademt en neemt vocht op. Ga je naar een land dat qua klimaat met Nederland vergelijkbaar is, dan is all season doek aan te bevelen. All season ademt, al is het minder dan bij katoen, maar het is wel gemakkelijker schoon te maken en te houden.


Met wie ga je kamperen?

Ga je met z’n tweeën of met het gezin? Of ben je nu nog met z’n tweeën, maar willen jullie in de toekomst graag gezinsuitbreiding?
Tip 2: Bepaal je budget

Wat wil je uitgeven aan een vouwwagen en hoeveel keer per jaar kun en wil je er met de vouwwagen op uit? De vanafprijs bij een nieuwe vouwwagens is ongeveer € 5500,-. Valt jouw keuze op een gebruikte vouwwagen, dan moet je denken aan een vanafprijs van € 1000,-. Hiervoor kun je al een redelijk nette vouwwagen kopen.Tip 3: Ga je voor een nieuwe of tweedehands vouwwagen

Of je een nieuwe vouwwagen koopt of een gebruikte, dat is een persoonlijke keuze. Er zit natuurlijk al een redelijk verschil in prijs maar daarnaast moet je nog andere overwegingen maken. Denk eraan dat bij een gebruikte vouwwagen ook gebruikssporen zijn te vinden, wat je niet hebt met een nieuwe. Denk hierbij aan matrassen, elastieken en de kwaliteit van het doek.Tip 4: Kies voor de juiste indeling

Bij vouwwagens is zo dat het model de inrichting bepaalt. Gaan jullie met z’n tweeën of gaan de kinderen mee? Zijn de kinderen nog klein of zijn het tieners? De vouwwagen moet goed afgestemd zijn op jouw gezinssamenstelling om fijn te kunnen kamperen. Gaan er kinderen mee, dan is een symmetrische vouwwagen praktisch. Hierbij wordt vanaf de wagenbak naar twee kanten een bed uitgeklapt. Echter is dit wel wat meer werk met opbouwen omdat je hier een voortent aan moet bouwen.Tip 5: Bepaal welke accessoires je nodig hebt

Bij een vouwwagen zijn vele accessoires te verkrijgen. Echter moet je zelf afwegen wat je denkt nodig te hebben. Veel verkochte accessoires zijn een luifel, disselbak, luifelzijwanden en een reservewiel. Echter, er zijn veel meer opties te koop, denk hierbij aan bijvoorbeeld een imperiaal, dakkoffer, fietsdrager, kantelbeugel, stoelen, tafel etc. Maar houd altijd het laadvermogen in gedachten.


Naast het leeggewicht van de vouwwagen zelf is er nog genoeg laadvermogen voor bagage, vouwstoelen en dergelijke. Meestal kun je nog ongeveer 250 kilo bijladen. Is dit niet genoeg, dan kun je overwegen een dakkoffer te kopen voor op de auto.
Tip 6: Controleer of je in het bezit bent van het juiste rijbewijs

Voor een vouwwagen heb je geen extra rijbewijs nodig naast een rijbewijs B. In ieder geval niet zolang de maximaal toegestane massa niet meer dan 750 kilo is. Bijna altijd is het zo dat eigen gewicht van de vouwwagen en de lading niet boven de 750 kilo komt.Tip 7: Laat je adviseren door een specialist

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, snel opzetbaar, modulaire systemen, katoen, all season, acryl, inritsbare grondzeilen, lattenbodems in bedden etc.. Laat je goed adviseren en laat de verkoper de verschillen goed uitleggen. Dan pas krijg je een goed idee wat bij je past.


In onze showroom vind je alle modellen van Jamet en Camp-let compleet opgezet. Wat is voor jou de doorslaggevende factor bij de aanschaf van een vouwwagen? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...