Profiteer nu van hoge korting tijdens de Paas sale 🐣

De 6 beste kachels geselecteerd door productspecialist Bram!

De 6 beste kachels geselecteerd door productspecialist Bram!

Ben jij op zoek naar een kachel voor in je voortent, de serre of op zolder? In deze blog helpt productspecialist Bram je kiezen met zijn selectie kachels. In totaal vergelijken we 6 kachels waarbij we onderscheid maken tussen gaskachels en elektrische kachels. Twijfel je nog tussen een gaskachel en een elektrische kachel? Lees dan onze blog 'Welke kachel kies ik voor mijn voortent?'

de 6 beste kachels volgens productspecialist bram

Gaskachels geschikt voor een ruimte van 45 m3

Gaskachels zijn ideaal voor op de camping aangezien je geen rekening hoeft te houden met het stroomverbruik. Daarnaast worden ze snel warm en kunnen ze grote ruimtes verwarmen.

Een nadeel daarentegen is dat ze meer ruimte innemen vanwege de benodigde gasfles en alleen in goed geventileerde ruimtes gebruikt kunnen worden. Ook worden gaskachels erg warm en is het belangrijk om kinderen en huisdieren hierbij vandaan te houden.


Gimeg eurostraler
Voor de prijsbewuste kampeerder en voor de kampeerder die niet al te veel poespas wil is de Gimeg vast statief eurostraler de perfecte kachel. Deze gaskachel is eenvoudig, compact en heeft een leuk prijsje. De eurostraler is traploos instelbaar van 2600 tot 4500 watt, maar heeft geen speciale standen. Hij is voorzien van twee beveiligingen: een thermische- en een aanraakbeveiliging.

De kachel heeft geen piëzo- of automatische ontsteking. Dat betekent dat je een aansteker moet gebruiken om de kachel te ontsteken. Een ander mogelijk nadeel is dat de gasfles duidelijk zichtbaar is en je hem niet kunt wegstoppen.

Prijs €39,90
Gewicht 2,7 kg
Afmetingen 29 x 20 x 36 cm
Verbruik 330 gram per uur
Vermogen 2600 / 4500 watt
Werkdruk 30 mbar

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Handig te plaatsen door het stevige statief, ik ben er erg blij mee!"
  • "Super aankoop, goede en snelle bezorging. Heb hem al een paar keer gebruikt, wat ik vooral handig vind is dat je de hoeveelheid warmte kunt regelen."

Gimeg grk-100 turbo infrarood rolkachel
Wil je een wat mooiere kachel? Dan kun je voor de Gimeg GRK-100 Turbo infrarood rolkachel gaan. Je ontsteekt de kachel gemakkelijk met de piëzo-ontsteking. De gaskachel heeft drie warmtestanden met een vermogen tussen de 1400 en 4200 watt. Is je gasfles leeg? Dan is de kachel ook elektrisch te gebruiken. De elektrische functie heeft twee warmtestanden met een vermogen tussen de 750 en 1500 watt. Daarnaast beschikt de kachel over verschillende beveiligingstechnieken, zoals overstroom-, oververhittings- en omvalbeveiliging. De kachel is eenvoudig te verplaatsen met behulp van de wieltjes, maar vanwege het formaat wel vrij aanwezig in de ruimte.

Prijs €138,-
Gewicht 9,5 kg
Afmetingen 42 x 35 x 72 cm
Verbruik 300 gram per uur
Vermogen 750 / 1400 / 1500 / 2800 / 4200 watt

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Ideaal voor het verwarmen van de voortent/blokhut en zelfs de woonkamer."
  • "Een mooi uitziende gaskachel die met het extra infrarood element de keuze geeft, afhankelijk van de behoefte, elektrisch of met gas te verwarmen. Gebruik al heel lang een kachel van Gimeg en heb echt nog nooit een storing gehad. Kortom, een goede kachel met hoge verwarmingscapaciteit en gunstig geprijsd."

Gimeg grk-100 kit infrarood rolkachel

Een andere mogelijkheid, die sterk op bovenstaande kachel lijkt, is de Gimeg GRK-100 Kit infrarood rolkachel. Het verschil is dat deze kachel enkel op gas werkt. Gemakkelijk te ontsteken met ingebouwde piëzo-ontsteking. De gaskachel verwarmt middels infrarood en maakt een kleine ruimte binnen een handomdraai warm. De kachel werkt met drie warmtestanden met een vermogen tussen de 1400 en 4200 watt. Ook beschikt de kachel over verschillende beveiligingstechnieken, zoals overstroom-, oververhittings- en omvalbeveiliging. De slang is gemakkelijk weg te werken aan de achterkant van de kachel.

Prijs €99,-
Gewicht 7,9 kg
Afmetingen 42 x 32 x 72 cm
Verbruik 300 gram per uur
Vermogen 1400 / 2800 / 4200 watt

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "In alle standen perfect. Zelfs in een ruimte van 80m3."

Elektrische kachels geschikt voor een ruimte van 15 m3

Elektrische kachels zijn compact en daarom makkelijk mee te nemen. Ook sluit je ze eenvoudig aan door middel van een stekker. De meeste elektrische kachels hebben een oscillerende functie, dit betekent dat ze naar links en rechts kunnen draaien. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreid. Elektrische kachels zijn ideaal voor kleine ruimtes en kunnen, in tegenstelling tot gaskachels, ook in niet-geventileerde ruimtes gebruikt worden.

Een nadeel van elektrische kachels is dat ze vaak niet geschikt zijn voor de camping vanwege het hoge verbruik. Campings hebben vaak een vermogen van rond de 4 ampère. Een kachel met een vermogen van 750 watt verbruikt al 3,2 ampère (750 watt delen door 230 volt aansluitspanning). Hierdoor kun je naast een elektrische kachel bijna geen andere apparaten aansluiten. Ook zijn ze niet geschikt voor grotere ruimtes.


Tristar KA-5127
De Tristar KA-5127 elektrische kachel is een compacte kachel die gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is. Ook is de kachel geschikt voor zowel binnen als buiten. In te stellen op twee warmtestanden met een vermogen tussen de 400 en 800 watt.

Prijs €16,90
Gewicht 1,09 kg
Afmetingen 13 x 29 x 36 cm
Aansluitspanning 240 volt
Vermogen 400 / 800 watt

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Fijn kacheltje, geeft lekkere warmte. Gebruikt in de caravan en voortent afgelopen week."
  • "Heeft omvalbeveiliging en moet op harde vlakke ondergrond staan (plankje of snijplank). Instelbaar op 400 of 800 watt (1 of 2 aan) daarmee valt hij binnen veel camping elektra capaciteit. Ideaal voor de voorjaar of najaar kampeerders. Ook in de voortent te gebruiken."

Eurom SF1525
Deze elektrische kachel is handig te verplaatsen door het handvat aan de bovenkant. De Eurom SF1525 heeft drie verschillende standen, waaronder één koelstand en twee warmtestanden. Door de ingebouwde ventilator wordt de warme lucht snel verspreid. Het is de enige van de drie kachels die ook een koelfunctie heeft, zodat je de ruimte eventueel ook kunt verkoelen. Het is een compacte kachel met oscillerende functie, oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging. Ten slotte is de Eurom uitgerust met een thermostaat, waardoor hij automatisch afslaat als de gewenste temperatuur is bereikt.

De kachel heeft geen eco-stand en is daardoor iets minder geschikt voor de camping.

Prijs €29,95
Gewicht 1,6 kg
Afmetingen 16 x 18 x 29 cm
Aansluitspanning 230 volt
Vermogen 750 / 1500 watt

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Is technisch gelijk aan Tristar maar deze heeft een betere voet en wankelt niet. Verwarmt de camper optimaal voor de wat koudere avonden."
  • "Hij is zo goed als geluidloos. De ruimte wordt lekker snel warm."

Mestic MKK-150
De Mestic MKK-150 keramische kachel heeft een compact formaat en is daardoor gemakkelijk mee te nemen op vakantie. De kachel is voorzien van drie warmtestanden met een vermogen tussen de 500 en 1500 watt. De draaifunctie en ventilator zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding. Valt de kachel om? Dan schakelt deze automatisch uit door de omvalbeveiliging.

Prijs €38,95
Gewicht 1,7 kg
Afmetingen 15 x 18 x 26 cm
Aansluitspanning 230 volt
Vermogen 500 / 1500 watt

Wat klanten van deze kachel vinden:

  • "Prima kachel. Geeft een berg hitte af, voldoende om de camper mee te verwarmen."


Deel dit artikel: