Bestellen in 3 eenvoudige stappen
4 tips voor de aanschaf van een backpack blog banner

4 tips voor de aanschaf van een backpack

Dinsdag, 18 Oktober 2016

Backpacken is tegenwoordig een enorme trend. Je studie is klaar, je kunt geen werk vinden of je bent op zoek naar een ander soort vakantie. Je pakt je tas en vliegt naar een ander continent. Voor een paar maanden geen goed gevulde kledingkast, maar met beperkte keuze leven uit een backpack. Je backpack wordt je grootste vriend en daarom is het belangrijk om hierin goed te investeren. Vandaag een paar tips waar je op moet letten als je een backpack aanschaft, zodat het uiteindelijk niet je grootste vijand wordt.Tip 1: Goed oriënteren en passen

Allereerst is het belangrijk om je een beetje te oriënteren voordat je gaat kopen. Onze collega Elke heeft 8 maanden gebackpackt en deelt haar ervaringen met ons. “Voordat ik naar de winkel ging, heb ik online al een beetje gekeken wat ik wilde. Ik wilde niet online bestellen, omdat ik het model in het echt wilde passen. De tas moet immers wel goed aansluiten bij je lichaam. In de winkel heb ik verschillende modellen en merken gepast en goed advies gekregen. Ik ben vrij lang (1.81m) en kwam dus al snel bij een unisex model uit, omdat de vrouwenmodellen te klein voor mij waren. Ik heb een tas gekozen met een verstelbaar rugpand en een inhoud van 55 + 10 liter van het merk Deuter (Aircontact 55+10 Granite Papaya). De 10 liter is een extra gedeelte bovenin de tas.”Tip 2: Denk na over de grootte van je backpack

Voor de grootte van je tas moet je goed nadenken. Vaak zijn mannenmodellen groter (50-70L) dan vrouwenmodellen (45-60L). “Ik ben 8 maanden weggeweest en de 55+10 liter was perfect voor mij. Ik had genoeg ruimte voor kleding, schoenen en wat extra spullen. In het begin zat ik te twijfelen of de tas wel groot genoeg was, maar uiteindelijk ga je bij een grotere tas ook meer meesjouwen wat uiteindelijk meer gewicht is. Wat backpacken betreft geldt vaak less is more. Het belangrijkste is dat je voor iedere temperatuur wat kleding bij je hebt en dan ben je er in principe al. Als je voor een paar weken gaat reizen en je weet dat je constant dezelfde temperatuur hebt, kun je een kleinere tas kopen omdat je ook minder variërende kleding nodig hebt.”Tip 3: Stel vast welke indeling van de backpack voor jou praktisch is

De openingen van de tas zijn ook erg belangrijk. Een grote tas met 1 opening kan erg lastig zijn, aangezien dit problemen oplevert als je iets onderuit je tas moet pakken. Voor je het weet ligt alles overhoop en het zou erg vervelend zijn als je je tas iedere dag opnieuw moet inpakken. “Ik heb een opening aan de bovenkant, onderkant en in het midden (Frontlader). Ik wist na een tijdje precies waar ik wat had liggen en hierdoor wist ik ook bij welke rits ik moest zijn om mijn tas te openen. Hierdoor hoefde ik mijn tas niet vaak te re-packen, aangezien ik spullen makkelijk op dezelfde plek kon terugstoppen.”Tip 4: Investeer in een regenhoes

De volgende tip is een regenhoes. Een regenhoes gebruik je namelijk niet alleen als het regent. “Bij mijn tas zat een regenhoes inbegrepen. Ik heb hem uiteindelijk veel meer gebruikt dan ik in eerste instantie zou verwachten. Bij iedere bus- of vliegreis heb ik mijn regenhoes over mijn tas getrokken. Ten eerste wordt de tas een stuk minder vies. Je bagage wordt meestal onderin de bus gegooid waar een hoop viezigheid ligt. De hoes vangt dit op en zo blijft je tas schoon. Daarnaast deed ik de regenhoes ook altijd op de tas als we een stuk moesten lopen. Door de hoes kon ik niet bestolen worden, omdat er geen toegang is tot de openingen. Daarnaast gebruikte ik de hoes natuurlijk ook waarvoor hij gemaakt is: regen! Een hoop voordelen dus aan een regenhoes, wat mij betreft onmisbaar.” Niet bij iedere tas zit een regenhoes inbegrepen, maar deze zijn ook los te koop.


Er komen dus een hoop dingen bij kijken. Het fijnst is om je te laten adviseren in de winkel, zodat je uiteindelijk ook echt plezier hebt van je aankoop. Aanschaf van een tas die uiteindelijk niet geschikt lijkt, kan een hoop stress opleveren tijdens je reis. Neem deze tips mee in je overweging en kies zorgvuldig zodat je extra kunt genieten van je reis!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden…
Wij gebruiken cookies
Naar boven