Welke modellen opblaasbare campertenten zijn er?

Ben je op zoek naar een opblaasbare campertent, maar heb je geen idee waar je de zoektocht moet beginnen? Kampa heeft een mooie collectie opblaasbare campertenten, waaronder de Kampa Motor Rally Air en de Kampa Motor Rally Air Drive-away. Wat de verschillen zijn tussen deze modellen, lees je in dit blog!

Herken de campervoortent van Kampa

De opblaasbare campervoortenten en caravanvoortenten van Kampa lijken veel op elkaar. Een trucje om deze tenten van elkaar te kunnen onderscheiden is door te letten op het woordje 'motor'. Motor komt van motorhome (camper) en wordt bij Kampa altijd in de naam van het product genoemd als het om een campermodel gaat.

Een drive-away of vaste campertent?

We onderscheiden twee soorten opblaasbare campertenten: een vaste campertent en een drive-away.

 

Drive-away

Een drive-away is een vrijstaande voortent, zoals de Kampa Motor Rally Air drive-away. Dit betekent dat de tent ook kan blijven staan als je even met de camper van de camping af wilt, om bijvoorbeeld een dagje op pad te gaan. Bij terugkomst kun je de tent weer eenvoudig aan je camper verbinden.

Vaste campertent

Een vaste campertent zit aan de camper gemonteerd, en kan niet blijven staan zonder de camper. Hierdoor is het, in tegenstelling tot bij de Drive-away, niet mogelijk om een dagje met de camper weg te gaan en de voortent te laten staan. Een vaste campertent is ideaal voor als je een paar dagen op een camping blijft, maar niet van plan bent om tijdens je verblijf met de camper op pad te gaan.

Bevestiging van de Kampa campertent

Beide modellen hebben een verschillende manier van bevestigen. Waar bij de drive-away tent meerdere opties mogelijk zijn, monteer je de vaste campertent vrijwel altijd op dezelfde manier.

Drive-away

Een drive-away campertent kun je op verschillende manieren aan je camper bevestigen. Bij de Kampa Motor Rally Air drive-away zijn er twee manieren:

  • Haal de scheerlijn over de camper heen en maak de scheerlijnen aan de andere kant van de camper vast.
  • Bevestiging d.m.v. een optionele peesadapterset die bevestigd wordt in een tentrail of de rail van een Fiamma / Thule luifel.

Vaste campertent

Een vaste campertent wordt bevestigd aan de cassetteluifel op je camper. Door de luifel iets uit te draaien, de campertent door de peesgoot van de luifel te halen en vervolgens de luifel weer in te trekken, staat de campertent als een huis.

Daarnaast wordt bij iedere campertent een aandrukstangenset geleverd, waardoor de campertent vlak tegen de camper kan worden geplaatst. De aandrukstangen voorkomen dat er openingen ontstaan tussen de voortent en de camper.

Verschil tussen de Kampa Rally en Ace

Het verschil tussen het Rally en Ace model zit hem in de vorm en diepte. De ACE loopt aan de voorzijde bij de ramen in een ronde vorm en heeft een diepte van 3 meter. De Rally is aan de voorzijde recht en heeft een diepte van 2,50 meter. Daarnaast is de Rally verkrijgbaar in verschillende breedtematen (260, 330, 390), en de Ace is alleen verkrijgbaar in breedtemaat 400.

Hieronder zetten we alle modellen nog even voor je op een rijtje.

Kampa Motor Rally Air Pro

Kampa Motor Ace Air Pro

Kampa Motor Rally Air Pro Drive-away


Deel dit artikel