Wat te doen met regen op vakantie?

Koude nachten, plassen water voor je tent en het tikkende geluid van de regen als je 's ochtends wakker wordt. De kaplaarzen en het regenpak zijn je outfit to go en je zomerjurkjes en bikini's zitten nog ingepakt in je koffer. Dit is niet bepaald de vakantie zoals je gehoopt had. Lekker op het strand liggen, terrasjes en fiets/wandeltochten zitten er niet in. Je hebt een week getroffen met enorm veel regen en moet andere manieren verzinnen om je vakantie door te komen. Weer of geen weer, het is vakantie dus doe je best en maak er wat leuks van! Maar wat te doen met regen?

1. Dagjes plannen

Het is misschien minder leuk dan op het strand liggen en cocktails drinken, maar kijk eens rond of er in de buurt leuke musea of andere overdekte bezienswaardigheden zijn. Dit is een leuke manier om je in de cultuur van de stad en/of land te verdiepen. Vraag bij de receptie van de camping na of er nog speciale uitjes zijn die perfect zijn voor een regenachtige dag.

2. Tropisch zwembad of spa

Zwemmen is heerlijk wanneer het buiten koud en nattig is. Pak je zwemkleding en ga met de kinderen naar een tropisch zwembad of geniet van een spa-dag met je partner. Als afsluiter: patat eten met natte handen, yummie!

3. Inkopen doen

In de meeste grote steden zijn ook overdekte winkelcentra te vinden. Het geld dat je gereserveerd had voor lunch en cocktails op het strand, kun je nu besteden in winkels die je nog niet kent of waar je normaal gesproken niet snel naar binnen stapt. Als het weer je niet vrolijk maakt, dan kan een leuke aankoop wonderen verrichten. Dat het buiten regent, hoeft niet te betekenen dat het ook koud is buiten. Ga na het shoppen op zoek naar een overdekt terrasje en nuttig een wijntje zoals je ook bij mooi weer zou doen.

4. Spelletjes

Verzamel wat buren van de camping, kies de grootste caravan of voortent uit en ga met z'n allen een bordspel of een ander spelletje spelen! Maak het gezellig met wat kaarsjes, drankjes en hapjes en de avond kan net zo gezellig worden als met bijvoorbeeld een barbecue.

5. Relaxen in de tent of caravan

Zoals we al zeiden is een regenachtige dag het perfecte excuus om binnen te blijven en even he-le-maal niks te doen. Geniet van een goed boek, haal je welverdiende slaap in of houdt een filmmarathon met het hele gezin. Tegelijkertijd kun je genieten van de tikkende regen op je tent of caravan.

6. Ga hardlopen

Sporten in de regen heeft veel voordelen. Zo zit er extra veel zuurstof in de lucht en krijg je een flinke energieboost van het rennen door de regen. Eenmaal begonnen met hardlopen is stilstaan geen optie meer, tenzij je het fijn vindt om af te koelen natuurlijk. Na de workout kun je extra genieten van de warme douche, die je dubbel en dwars verdient hebt!

7. Camping activiteiten

Even geen inspiratie meer? Veel campings weten als geen ander in te spelen op regenachtige dagen. Vraag bij de receptie na of ze iets leuks gepland hebben voor die dag. Mocht dat niet het geval zijn kun je altijd nog zelf een bonte avond organiseren.

8. Positieve instelling

Het belangrijkste is je instelling. Laat je vakantie niet verpesten door regen. Ondanks dat je hele andere verwachtingen had, is het zonde van je tijd en vakantie om je hierdoor chagrijnig te voelen. Bedenk alternatieven en realiseer je dat je niet de enige op de camping bent die er van baalt. Probeer er met je buren of campingvrienden het beste van te maken zodat iedereen alsnog met leuke herinneringen naar huis gaat.

Kortom: een dag vol regen brengt een hoop gezelligheid en quality time met zich mee. Wat te doen met regen? Er is genoeg te doen! Maak er het beste van en voor je het weet schijnt de zon weer!


Deel dit artikel