Het festivalseizoen is alweer in volle gang en het belooft weer super te worden. Misschien ga je alleen of misschien met een grote groep vrienden. Hoe dan ook, je verheugt je op een paar dagen met geweldige muziek, goede sfeer, weinig slaap en meestal slecht eten. Je neemt naar een festival natuurlijk niet je hele huisraad mee, maar reist en verblijft graag zo licht mogelijk. Tot je basisuitrusting hoort in ieder geval een tent, maar aan welke eisen moet die eigenlijk voldoen? We hebben de 5 belangrijkste eisen voor je op een rij gezet.

Eis 1: Je tent is wind- en waterdicht

De weersomstandigheden op festivals willen nog wel eens wisselen. Zo sta je overdag in de brandende zon, maar kan メs avonds een flinke regenbui voor de gewenste verkoeling zorgen. Ook al slaap je vaak niet veel tijdens een festival, de uren dat je slaapt wil je toch een beetje comfortabel doorbrengen. Het is verstandig een extra grondzeil of een plastic zeil mee te nemen om onder je tent te leggen. Dan kan er geen vocht en kou van onderen optrekken. Let er bij de aanschaf van een tent ook op dat er zowel lucht in de tent kan stromen, maar er ook weer uit.

Eis 2: Je tent is gemakkelijk op te zetten

Je komt naar het festival voor de muziek, voor de sfeer en voor de fun. Daar hoort niet geklooi met tentstokken of het sjouwen met een zware tent bij. Kies daarom voor een tent die licht is en die je in mum van tijd kunt opzetten, zoals een koepeltent of een pop-uptent. Het is ook handig als je je tent in je eentje op kunt zetten. Let je hierop, dan zit je zo aan je eerste wijntje of biertje.

Eis 3: Je tent biedt plaats aan minimaal twee personen

Op een festival moet je het al met minder luxe stellen dan thuis, maar een beetje ruimte is wel zo fijn. Neem een tent mee voor minimaal twee personen. Aan die eis voldoen de meeste tenten wel. Je kunt dan naast je slaapmatje ook je tas of rugzak goed kwijt. én je hebt plek voor extra bezoek...

Eis 4: Je tent is goedkoop

De kaartjes voor het festival kostten al een lieve duit. Daarnaast moet je nog voor een paar dagen eten en drinken op het festival en zoals je weet is dat niet goedkoop. Maar er is goed nieuws. Voor een paar tientjes heb je al een goede tent waarin je de nachten op het festival goed doorkomt en ook een volgende keer nog kunt gebruiken.

Eis 5: Je tent is weg te gooien

Veel festivalbezoekers kopen een tent om alleen maar het festivalweekend te gebruiken. Na afloop gooien ze ムm weg omdat ze geen zin hebben om de tent weer in te pakken of mee te sjouwen. Denk jij er net zo over, kies dan een tent daarop uit. Uiteraard kun je genoeg tenten vinden die wel een langere levensduur hebben en die je het volgende festival gewoon weer kunt gebruiken.

Als je een nieuwe tent aanschaft en je houdt rekening met deze eisen, kan het eigenlijk niet fout gaan. Heb jij het idee dat we wat vergeten zijn? We horen het graag van je. Veel plezier op jouw favoriete festival!