Over kamperen valt nog een heleboel te leren. Dit blog is dé plek voor jou om je vraag over kamperen te stellen. Iedere week komt er een post met nieuwe vragen & antwoorden! Dit zijn de vragen van deze week:


1. Slijtage van het grondzeil

 

Slijtage is op den duur onvermijdelijk. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om dit te verminderen. Daarnaast kun je de gaatjes eenvoudig zelf repareren.

 

Ten eerste is het aan te raden het zeil van boven en onder te beschermen. Het grondzeil van een binnentent zou je bijvoorbeeld kunnen beschermen met een tenttapijt of een mat zodat je er niet direct op loopt. De grootste slijtage van bovenaf komt namelijk doordat er op gelopen wordt. Ook de onderkant van het grondzeil kun je beschermen. We adviseren hiervoor een stevig zeil, zoals bijvoorbeeld een ECO gronddoek. Uiteraard is het verstandig om voordat je je tent opzet, de plaats vrij te maken van takjes, steentjes en/of andere scherpe dingen die op de grond liggen.


Mochten er toch gaten in je zeil zitten, dan is hier speciaal zelfklevend reparatiedoek voor verkrijgbaar. Zelf hebben wij goede ervaringen met bijvoorbeeld Tear-Aid. Het hangt af van het materiaal van het grondzeil welk type je nodig hebt, maar Tear-Aid heeft een extreme kleefkracht en is tevens ongekend sterk en elastisch waardoor je het als een permanente oplossing kunt zien.2. Wielflap met drukknopen vastmaken aan de caravan


Als er alleen drukknopen op de wielflap zitten, dan is het alleen mogelijk deze hiermee te bevestigen. Mocht er ook een pees aan de wielflap zitten dan zou je deze ook in de rail boven het wiel kunnen schuiven die op de meeste caravans bevestigd zitten.

 

Het is ook mogelijk om drukknopen op de caravan te bevestigen, zodat je alsnog de wielflap d.m.v. drukknopen kan bevestigen. Let er dan wel op dat de diameter van de opschroefbare drukknopen hetzelfde zijn als die van de wielflap.3. Grond te hard voor rotspennen

 

We horen het niet vaak dat zelfs rotspennen niet de grond in gaan. Het is natuurlijk niet heel erg als er ergens een keer een afspanpunt van een tent niet vast kan worden gezet, mits dat geen hoek van de tent betreft of een andere plek waar veel spanning op komt te staan.

 

Het is natuurlijk de vraag of het dan bij ��n plek blijft. Zijn het namelijk veel plaatsen, dan is het niet aan te raden om zo maar een boel afspanpunten over te slaan. In dat uitzonderlijke geval is het misschien raadzaam om een accu schroefmachine mee te nemen met een boortje met een diameter die iets kleiner is dan de rotspen zelf, zodat je een gaatje kunt voorboren op de plek waar je de rotspen wil inslaan.

 

Verder zijn er van Wurmi bijvoorbeeld ook schroefharingen te koop die in combinatie met een speciaal boortje ook voor harde grond geschikt zijn. Zo kun je zelfs je haringen de grond in schroeven.


Heb jij ook een vraag? Laat het ons weten in een reactie hieronder en wie weet zie jij het antwoord volgende week terug op ons blog!