Via een leuke review actie op onze Facebookpagina heeft familie van Loon uit Vught de Outwell Roswell 5a gewonnen. Zij hebben de tent getest en lieten ons weten wat ze van de tent vinden. Lees de review hieronder:

Het opzetten van de tent

Nadat we onze Outwell Roswell 5a hadden opgehaald konden we niet wachten om de tent te gaan gebruiken. We hebben hetzelfde weekend de tent eens opgezet op een grasveld bij ons in de buurt. Eerste stap was het op zoek gaan naar een instructie voor het opzetten van de tent. In de tas vind je een label waar in 4 stappen staat beschreven hoe je de tent op kunt zetten, dat is zo praktisch. Daarnaast heb ik via de website van Outwell een instructievideo bekeken voor het opzetten van de tent. We waren wat verbaasd om in de winkel te lezen dat de tent binnen 20 minuten opgezet kon worden. We zijn beginnende kampeerders en hebben zeer weinig ervaring met het opzetten van tenten. Dus eerst een blik op het horloge en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. Binnen een half uur hadden we de tent staan en dat voor de eerste keer waarbij je toch erg goed oplet of je het nu allemaal goed doet. Die dag waaide het vrij hard en dat gaf wel een uitdaging, maar het is toch goed gelukt. Eenmaal opgezet, bleef de tent ook goed recht staan ondanks de wind.

Het pompsysteem

Het pompsysteem is echt ongelofelijk makkelijk, in enkele minuten heb je de basis van de tent staan. Het pompen begint heel voorspoedig maar op een gegeven moment, als de buizen bijna vol zijn, vonden wij het oppompen vrij zwaar worden. Maar dat is natuurlijk maar net wat je gewend bent.

De tent afbreken

Het opruimen van de tent viel mij heel erg mee. Je moet de tent voorzichtig oprollen om ervoor te zorgen dat alle lucht de kans krijgt om uit de buizen te ontsnappen. Zoals je dat met een luchtbed ook doet. De opbergtas is voldoende ruim waardoor je de tent ook makkelijk weer in de tas krijgt. Helaas liet wel één van de elastieken los die de delen van de tentstokken van het luifel aan elkaar verbind. Maar ik verwacht dat dit een fabrieksfoutje is.

Een weekend proefkamperen

Afgelopen weekend was het dan zover en konden we gaan kamperen. We hebben met ons gezin van twee volwassenen en drie kinderen, twee nachten op een camping bij ons in de buurt gestaan. Opnieuw was het erg makkelijk om de tent op te zetten en na één keer de tent opgezet te hebben weet je ook al wat te doen. Door de verschillende kleuren haringen weet je precies welke waar thuishoren. Een kind kan de was doen. Ik had online gelezen dat doordat de haringen van kunststof zijn dat ze snel breken maar wij hebben alle haringen nog intact. Het is het makkelijkste om de tent met twee personen op te zetten. Waarschijnlijk kom je er alleen ook wel uit maar de tweede persoon kan de buizen vanbinnen begeleiden en dat is wel prettig. Wij hadden de ritsen niet dicht bij het opzetten van de tent waardoor er teveel spanning op de binnentent kwam te staan. Hierdoor was de binnentent niet helemaal met de rits te sluiten. Een les voor de volgende keer!

Indeling van de ruimte

De tent is geschikt voor 5 personen en dat is ook wel mogelijk nu we kinderen in de leeftijd van 5 en 8 jaar hebben, maar voor meer comfort kun je denk ik beter uitgaan van 3 a 4 personen in de tent. Met vijf personen was er in de slaapcabines geen ruimte meer voor extra spullen omdat de ruimte volledig werd gebruikt voor de luchtbedden. De kinderen sliepen met z'n drieën op één luchtbed van 1.80 breed. Niet erg voor een weekend, maar voor een langere vakantie is dat minder prettig. Wij zullen naar verwachting ook vrij snel een bijzettent bij plaatsen voor de oudste kinderen om in te slapen. Het leefgedeelte is ruim en kun je verrassend veel spullen nog kwijt. In de schuine hoeken kun je mooi wat spullen kwijt aangezien je daar niet kunt staan. Wij zijn allebei vrij lang (1.96cm en 1.86cm) en wij konden makkelijk in de tent staan. Ideaal!

De tent ziet er zowel binnen als buiten ook echt goed uit. De kleurstelling in grijs en blauw in combinatie met de felle kleuren van de scheerlijnen geven de tent een mooie en sportieve uitstraling. Wij zijn ontzettend tevreden met onze mooie en praktische tent!