Op avontuur met een backpack

Wil je een keer iets anders uitproberen dan de zomervakantie doorbrengen op een camping of in een hotel? Zoek het avontuur op en ga backpacken! Een sportieve en uitdagende vakantie waar je alle kanten mee op kunt. In plaats van een paar weken op dezelfde camping in Italië verblijven, kun je in dezelfde tijd proberen het hele land door te reizen. Het klinkt een hele opgave, maar met een goede voorbereiding kun je een hele hoop zien in een korte tijd. Met de volgende tips ga jij goed voorbereid op backpackavontuur.

Research

Allereerst is het belangrijk om je bestemming(en) vast te leggen. Vanuit hier kun je research gaan doen naar wat je precies in dit land wil zien en wat een geschikte route is. Lees hierover op internet, maar ook in boeken of tijdschriften. De beste tips komen meestal van andere reizigers, dus ken je mensen die ook in het land zijn geweest waar jij naartoe wil, vraag dan om tips.

Spullen aanschaffen

Investeer in een goede backpack. Bedenk hoeveel spullen je mee wilt nemen en hoeveel liter je daarvoor nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten backpacks en je gaat dagelijks veel gewicht vervoeren dus laat je goed adviseren over wat het beste bij jou lichaam past. Daarnaast is het ook een investering voor de toekomst. Grote kans dat je na een backpack trip de smaak te pakken hebt, en dezelfde tas nog vele jaren gaat gebruiken.

Denk goed na over wat je allemaal nodig hebt. Aangezien je maar 1 backpack hebt die je ook nog op je rug moet meedragen, is het belangrijk zo minimaal mogelijk in te pakken. Vermijd zware materialen en neem alleen het hoognodige mee. Vooral als je ook kampeerspullen meeneemt moet je bijvoorbeeld rekening houden met lichtgewicht spullen zoals een tent, keukengerei en slaapzak.

In deze video legt Anouk uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een backpack:

Kosten

Bij een vakantie op de camping kun je vaak van te voren redelijk goed inschatten hoeveel geld je kwijt bent. Bij backpacken is dit afhankelijk van de plekken waar je slaapt en eet, maar ook bijvoorbeeld het vervoer dat je gebruikt om van de ene naar de andere plek te komen. Dit is niet altijd van te voren vast te leggen. Als je overnacht op een camping, ben je minder geld kwijt dan wanneer je overnacht in hotels. In sommige landen (Noorwegen, Zweden, Finland) is het zelfs toegestaan om wild te kamperen. Op verschillende websites worden indicaties gegeven van een bedrag dat je per dag/maand in een bepaald land kwijt bent.

Als je echt voor een paar maanden gaat backpacken & reizen, kun je er ook nog over nadenken om in het betreffende land te gaan werken. Hiermee kun je een beetje geld verdienen zodat je weer naar een andere plek kunt. Daarnaast is er in het buitenland ook vaak de mogelijkheid om te werken tegen kost en inwoning, dit scheelt je sowieso een hoop geld.

Tijdens de reis

Vooraf research doen naar de plek waar je naartoe gaat is erg belangrijk, maar research in het land zelf ook. Probeer contact te maken met locals, zij weten waar je goed kunt eten en waar je goedkoop kunt slapen. Daarnaast kennen zij ook de mooiste plekjes die voor toeristen nog niet zo bekend zijn.

Kortom, een backpackvakantie is eigenlijk iets om gewoon eens uit te proberen! Je bepaalt zelf hoe lang je weggaat, waar en hoe lang je ergens verblijft en je kunt het zo duur/goedkoop maken als je zelf wilt.


Deel dit artikel