Maak je een vliegvakantie, ga je slapen in hotels of ga je roadtrippen, dan is het vaak onhandig of onmogelijk om je huisdier mee te nemen. Met kamperen is dit geen probleem: je viervoeter is van harte welkom op de meeste campings! Ideaal dus als je een echte dierenliefhebber bent of als je de hond liever niet in een pension achterlaat. Daarnaast kun je er lekker op uit met de hond voor bijvoorbeeld een lange strandwandeling. Het is wel belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Wij delen 5 producten die onmisbaar zijn als je de hond meeneemt naar de camping!

1. Een lange riem

Wil jij lekker in het zonnetje genieten zonder dat je constant de hond in de gaten moet houden? Neem dan een lange riem mee en maak dit bijvoorbeeld vast aan een pen. Je huisdier heeft hierdoor genoeg bewegingsruimte en kan niet weglopen. Ondanks dat je hond goed luistert, is het niet verkeerd om je hond bij de tent vast te leggen. Dit voorkomt situaties waarbij de hond toch stiekem wegloopt of meeloopt met andere campinggasten. Het grootste voordeel: Jij kunt zonder problemen even je ogen sluiten terwijl je ligt te relaxen op een lekkere ligstoel.

2. Autostoeldeken

Misschien herken je het wel: Als je hond in de auto zit, dan vliegen de hondenharen je om de oren. De zitting zit vol met haren en dit is niet zo eenvoudig op te lossen met een stofzuiger. Een eenvoudige oplossing: een autostoeldeken! Dit beschermd de zitplaatsen tegen hondenharen, vocht en vuil. Gebruik het kleed als je met de hond op stap gaat, en voorkom dat je na iedere rit je auto moet schoonmaken!

3. Veiligheidsgordel

Over de auto gesproken: Als je de hond in de auto vervoert, is het ook belangrijk na te denken hoe je de hond vast zet. Zit hij in de bench in de auto of heb je een veiligheidsgordel voor de hond? Het is namelijk erg gevaarlijk om de hond los in de auto mee te nemen.

4. Eigen mand/kleedje

Sommige honden kunnen een beetje onrustig worden als ze eenmaal op de camping zijn aangekomen. Zeker als je je hond voor de eerste keer meeneemt naar de camping kan het een beetje spannend zijn. De omgeving is nieuw en er lopen een hoop andere mensen en honden. Neem iets mee wat vertrouwd is voor de hond, bijvoorbeeld zijn eigen mand of kleedje en voerbakjes. Zo voelt de viervoeter zich toch nog een beetje ムthuisメ en wordt het makkelijker om te wennen.

5. Speeltjes

Is je hond thuis altijd in de weer met speeltjes en botjes? Vergeet deze dan zeker niet mee te nemen naar de camping. Om een hond zo min mogelijk stress te bezorgen, is het belangrijk om zoveel mogelijk als thuis te laten lijken.

Neem jij je hond mee naar de camping en wat zijn je ervaringen?