Kijkje in de tent van Elke en Steven

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans kampeermiddel? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn tent of caravan heeft ingericht? Wij wel! Deze keer een kijkje in de tent van Elke en Steven.

Eigenaren van deze tent Elke (40), Stefan (40), Lieze (15) en Sien (8)
Kamperen sinds 2015
Tenttype Sahara 500 Deluxe
een kijkje in de tent van Elke

Vertel iets over jezelf en je gezin.

"Hoi, ik ben Elke, 40 jaar, zot van mijn kroost, bloemen en fotografie. Ik ben getrouwd met Steven en mama van lieve Lieze (15 jaar) en schattige Sien (8 jaar). Steven werkt als hovenier/moestuinier op een kasteeldomein en ik ben vanwege een hartziekte niet meer werkzaam. Omdat ik heel graag buiten in de natuur ben en zot ben van al dat moois, startte ik een bloemen(pluk)tuintje. Dat is mijn therapie geworden in moeilijke dagen. Wroeten in de aarde geeft me rust. Met mijn oogst van eetbare bloemetjes maak ik siropen, decoreer ik taarten of maak ik helende zalfjes. Je mag dus wel aannemen dat we een gezin vormen dat graag vertoeft!"

 

Hoe lang kamperen jullie al?

 

"Tot een jaar of vijf geleden waren we nog geen enkele keer op vakantie geweest. Buiten een tripje naar de Belgische kust of Zeeland. Via vrienden ontdekten we een zalige camping in Frankrijk. Zo eentje waar je de rust echt kan terugvinden. Twaalf kampeerplaatsjes naast een riviertje, 20 minuten rijden tot aan het eerstvolgende dorp met supermarkt. Heerlijk toch! De eigenaresse heeft in het begin van de straat een Chambres D’Hotes: Le Moulin du Rivet en ze verhuurt op de camping twee bell tenten uitgerust met net dat extraatje dat je al meer aan glamping doet denken. In de tent staan onder andere een bed en een kastje. Maar daarnaast heeft het ook alles wat nog extra nodig is zoals een tafel, stoelen, een kookpit, koelkastje, maar ook borden en bestek. Want waarom alles kopen als het ook zo kan? Of als je nog aan het kijken bent of kamperen echt wat voor jou is? Maar vanaf het eerste moment waren we verliefd. Niet alleen op de plaats maar ook op de gezelligheid van zo’n katoenen tent. Kortom, de jaren die volgden keken we uit naar onze vakantie in de tent. Ik maak graag veel foto’s die ik op een blog deel. Ook daar kreeg ik vele reacties op de toffe tent."

  kijkje in de tent van Elke

Vertel iets over de aankoop van de tent. Welke tent heb je gekocht, wanneer en waarom?

"Vorig jaar zat er voor ons geen reisje naar Frankrijk in, omdat we net een verhuizing achter de rug hadden. Onze jongste dochter vond dat we Frankrijk dan maar naar huis moesten brengen. We wonen nu in een dorpje tussen de velden. Heerlijk rustig! Onze dochters gingen brainstormen en hadden hun pop-up tentje opgezet in de tuin voor een overnachting. Maar na twee dagen vonden ze dat toch niet zo comfortabel. Als je slaapzak in de ochtend nat is van de dauw, is dat niet zo best."

  

"Zo kwamen we op het idee om het geld dat we normaal zouden uitgeven aan onze reis naar Frankrijk te besteden aan een bell tent voor onszelf. We hebben even getwijfeld over het formaat, maar uiteindelijk hebben we toch voor de Sahara 500 Deluxe gekozen. Wel, dat was veruit onze beste koop! Op vrijdag besteld en op dinsdag geleverd!"

  

"We hebben heel erg getwijfeld over de grootte, maar we zijn tevreden met deze keuze. Ook al staat de 300 van deze bell tent ook nog op mijn lijstje, om eens tussen de bloemen te logeren. Met een prachtige zonsondergang lijkt met dat echt een fantastisch plaatje!"

  inspiratie tentinrichting

Hoe heb je de tent ingericht? Waar haal je inspiratie uit voor de inrichting?

"Sien doopte onze vakantieplek om tot camping “Ster en weerelt”. Deze naam brandde ik in een plankje. Met spelfout, omdat ze het net zo schattig geschreven en bedacht had. In de kringwinkel ging ik op zoek naar doeken om op de grond te leggen. In de garage zocht ik naar houten appelbakken die we konden gebruiken als tafeltjes en we hingen een lichtsnoer op. Samen maakten we vlaggenlijntjes om de tent zowel binnen als buiten te versieren. Een dromenvanger, een boeketje verse bloemetjes en een bloemenwolkje fleuren alles nog meer op. Met pallets maakte ik een tafeltje waarbij ik een oud gordijn als tafeldoek gebruikte. We hebben uiteindelijk zes weken in de tent geslapen. Terwijl het in huis ‘s nachts enorm warm was, was het in de tent zalig! Heerlijk om de rode gloed van de zonsondergang door de tent te zien en bij zonsopkomst de schaduw van de bomen. En natuurlijk om het ochtend orkest van de vogeltjes te horen."

  

"Deze bell tent is echt een mooi plaatje in de tuin. En met het zicht op een zomerse bloementuin is het nog meer uitkijken. Ik blijf het ook leuk vinden om tweedehands spulletjes te kopen om ze gezellig aan te kleden. Zo ben ik momenteel op zoek naar leuke Bohemian-style tapijten."

   tentinspiratie

Wat zijn jullie toekomstige vakantieplannen?

"Deze zomer zullen de vakanties er helemaal anders uitzien. Heel veel vraagtekens door Covid-19. Voor ons staat al vast dat we thuisblijven. Maar ook deze lente hebben we onze tent al opgezet en erin gelogeerd. Dat geeft altijd zo’n fijn gevoel. 'S avonds naar de sterren kijken, vroeg opstaan en de zon zien opkomen, buiten ontbijten."

  

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de tent kamperen? Wat is de leukste/meest gehoorde reactie?

"Door de vele foto’s op Instagram en mijn stories, kreeg ik al heel wat vragen over onze leuke tent. De meest gestelde vragen zijn: 1. waar we onze tent gekocht hebben en 2. of ze wel gemakkelijk op te zetten is. Steven zet de tent alleen op in minder dan twintig minuutjes! Eerlijk gezegd doen we er langer over om de tent in te richten. Maar dat hoort er ook bij want ik hou zo van deze knusheid. Ik kreeg zelfs al enkele berichten van gezinnen die ook ééntje kochten. Met een onzekere zomer, wat het reizen betreft, kiezen velen voor de veiligheid om thuis te blijven. Want heerlijk zomeren kan je dichtbij ook! Zo zie je maar dat een tent niet altijd gekocht wordt om te gaan kamperen. Thuis kun je er ook echt iets gezelligs en betekenisvol van maken. En dat gaan we dit jaar ook zeker nog doen!"

  

Heb je nog een leuk punt om te vertellen?

"Een leuke anekdote is dat onze Golden Retriever Suki ook haar eigen plekje in de tent heeft. Tegen de avond gaat ze al buiten voor de tent zitten wachten tot ze op haar kussen mag gaan slapen. ‘S morgens is zij ook altijd de langste slaper. Wanneer we na een tijdje in de tent weer binnenshuis slapen, dan huilt ze elke nacht van eenzaamheid alleen beneden."

  tentinrichting

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel