Kamperen met Fabian en Jenny

We delen maar al te graag onze vakantieverhalen met de hele wereld. En hoe leuk is het om je te laten inspireren door de reisverhalen van anderen? In dit blog vertellen Fabian en Jenny hoe ze na jaren genieten van een vliegvakantie besloten om te gaan kamperen als gevolg van COVID-19.

Kampeerders Fabian en Jenny
Leeftijd 30 jaar en 25 jaar
Kamperen sinds 2020
Kamperen met Porto Ercolé
Kamperen met Fabian en Jenny

Vertel eens iets over jezelf en je partner. Hoe zijn jullie begonnen met kamperen?

Wij - Fabian (30 jaar) en Jenny (25 jaar) -  hadden dit jaar (eigenlijk zoals ieder jaar) een wat je in het Duits ‘Pauschalreise’ noemt geboekt. Dat wil zeggen dat alles in het pakket zit: vervoer, transfer, verblijf en maaltijden. Lekker makkelijk! Net als een paar keer eerder zouden we weer naar Mallorca gaan. Wij zijn fan van de canarische eilanden. Normaal gesproken gaan we dus altijd op zo’n “alles-in-1-pakket-reis” met het vliegtuig naar een eiland, naar de zon en naar een hotel met buffet. De nachtmerrie van de kampeerder!

Deze reis werd echter door de Corona-pandemie geannuleerd en eerlijk gezegd wilden we onder die omstandigheden ook niet vliegen. Omdat Jenny dit jaar een aantal dingen te vieren heeft (begin van studie, einde van opleiding, rijbewijs gehaald) moesten we onszelf wel trakteren op een vakantie. Ook in tijden van Corona konden en wilden we dat niet missen. Dus zochten we naar hotels en appartementen in Duitsland, maar we ontdekten al vrij snel dat we niets goeds konden vinden voor die prijs - de twijfel en wanhoop sloegen toe. We zochten voor ongeveer een week - tevergeefs - naar alternatieven op alle mogelijke reissites en raakten steeds gefrustreerder. We hebben zelfs bijna ons hele plan om op vakantie te gaan laten varen. Maar we wilden toch echt wel op vakantie. Op een avond, eind mei, waren we helemaal klaar en treurig en wilden we niet meer verder zoeken, zei Fabian berustend “We kunnen ook in een tent slapen”. 

Op dat moment keken we elkaar aan en moesten we lachen. Waarom ook niet!? Vroeger gingen we allebei met onze ouders kamperen - Fabian in Denemarken met zijn vader in kampeerhutten en Jenny met haar ouders in de camper. En we wilden allebei altijd al een keer met een tent kamperen, maar dat kwam er nooit van omdat het aanschaffen van een comfortabele tent en alle toebehoren best prijzig is. Daarnaast doen we onze pakketreizen en wellnessvakanties normaalgesproken in het najaar en dus in het laagseizoen. Daarmee zijn we de initiële hoge kosten altijd uit de weg gegaan. Fabians motto werd toen: “2020 is zo buitengewoon, waarom niet een keer out of the box denken en door de crisis iets moois laten ontstaan”. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen direct op zoek naar een tent en vonden een bijna nieuwe Obelink tent - de Porto Ercole - voor een goede prijs op Ebay Kleinanzeigen en kochten die meteen. Direct daarna begonnen vier weken winkelgekte: de kampeerkoorts had ons te pakken en de kampeerkriebels hadden ons compleet overgenomen.

Het begin van een geweldig avontuur.

Om de steeds groter wordende uitrusting te testen, hebben we daarna verschillende proefkampeervakanties in de tuin van Fabians moeder gedaan en zo onze uitrusting geoptimaliseerd. Twee weken geleden zijn we op een korte kampeertrip gegaan, vlakbij ons huis, op een echte camping en alles was perfect. Toen kwam bij ons het idee op om onze reis op een Instagramkanaal te laten zien als een blog, om anderen ook te overtuigen om te kamperen en ze aan te moedigen om iets anders te proberen. En sindsdien hebben we zoveel leuke berichten, suggesties en vragen van geïnteresseerde mensen ontvangen. Wij houden van deze uitwisseling.

Vandaag wordt onze auto weer ingepakt en morgen gaan we er echt op uit. Bijna 2 weken. Dit is de vervanging van onze oorspronkelijke reis naar Mallorca, die tegelijkertijd zou hebben plaatsgevonden. Nu rijden we met de auto, terwijl we anders in het vliegtuig hadden gezeten. Wij vinden het heel erg leuk om te kamperen en hebben de smaak flink te pakken! Ook heel tof om andere mensen erover te kunnen vertellen, want wij vinden dat iedereen zou moeten ervaren hoe leuk kamperen is en dat het een heel fijne manier van leven is.

Heb je ook een bijzonder vakantieverhaal of heb je jouw caravan of camper omgebouwd of beschilderd? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw verhaal ook op ons blog!


Deel dit artikel