How to

 1. Creëer je eigen camping privé sanitair

  Overweeg jij om je eigen privé sanitair aan te schaffen voor op de camping? Dan kom je er snel genoeg achter dat er veel verschillende opties zijn. Wij leggen je in dit blog uit welke verschillende soorten toiletten en douches er zijn.

  Lees meer »
 2. Hoe werkt een Porta Potti?

  Een Porta Potti is een draagbaar chemisch toilet van Thetford. In dit blogartikel vertellen we je meer over de werking van een Porta Potti en hoe je een dergelijk toilet moet legen.
  Lees meer »
 3. Hoe kan ik een glasfiber tentstok repareren?

  Je bent bezig met het opzetten of afbreken van je tent, en opeens knapt er een glasfiberstok. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, maar gelukkig is een glasfiberstok heel eenvoudig en snel te vervangen. In een paar stappen is je glasfiber boog weer zo goed als nieuw. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

  Lees meer »
 4. Hoe kan ik mijn tent droog houden? 7 tips!

  De meeste kampeerders schrikken niet van een regenbuitje op de camping, sterker nog: het levert vaak gezellige situaties op. Samen een spelletje doen in de voortent en luisteren naar de tikkende regen op het tentdoek als je gaat slapen. Als de regen aanhoudt, is het toch handig om wat maatregelen te nemen zodat je zeker weet dat het lekker droog blijft in je tent. Benieuwd wat je kunt doen om je tent droog te houden? Wij delen onze tips met je.

  Lees meer »
 5. Hoe kan ik mijn tent koel houden? 16 tips!

  Ga jij het liefst naar een warme kampeerbestemming? Garantie op zon, lange zomeravonden en lekkere dagen aan het zwembad. Toch zit er soms ook een nadeel aan een zonnige kampeervakantie: de warme nachten. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die je kunt toepassen om een warme tent weer koel te maken. Benieuwd naar onze tips? Wij delen er maar liefst 16 met je in dit blog.

  Lees meer »
 6. Hoe kun je een tent opbergen?

  Als je een tent hebt, dan ben je meestal vooral geïnteresseerd in de vraag, hoe snel en hoe makkelijk je deze op kunt zetten. Je wilt tenslotte niet te veel tijd verliezen en bovendien een stabiele en windvaste tent hebben staan. Aan het afbouwen en het opbergen van de tent wordt vaak minder aandacht besteed. Terwijl vooral het laatste invloed kan hebben op de levensduur van je tent. Wij geven je in deze blog enkele tips hierover.

  Lees meer »
 7. Hoe pak je de auto in voor de vakantie?

  Als de vakantieperiode is aangebroken zie je ze weer als paddenstoelen uit de grond komen: personenauto's die helemaal tot boven volgeladen zijn met vrolijke mensen, blije honden en vakantiespullen – heel veel vakantiespullen. Logisch, je wilt tenslotte alles wat je lief is meenemen op vakantie. Maar hoe krijg je zo veel als mogelijk op een veilige en goede manier in je auto? Wij geven je in dit blog graag wat tips en informatie.

  Lees meer »
 8. Hoe berg ik een slaapmat op?

  Heb je een self inflating slaapmat gekocht en heb je daar al mee gekampeerd? Hopelijk is het goed bevallen en verheug je je alweer op de volgende keer. Of dit nou over enkele weken zal zijn of pas in het volgende seizoen, het is belangrijk dat het slaapmatje in de tussentijd op de juiste manier opgeborgen wordt. Zeker als het om een zelfopblaasbaar exemplaar gaat. Terwijl schuimmatten bijvoorbeeld gewoon opgerold en in de tas terug gestopt kunnen worden, hebben self inflating slaapmatten meer zorg nodig bij het opbergen. Om te begrijpen waarom dit nodig is, is het handig om te weten hoe dergelijke slaapmatten opgebouwd zijn.

  Lees meer »
 9. Hoe kan ik een tent opzetten?

  Heb je net een tent gekocht en ben je benieuwd hoe je een tent het beste kunt opzetten? Wij leggen het je stap voor stap uit.

  Lees meer »
 10. Hoe vouw ik een slaapmat goed op?

  Misschien heb je weleens gehoord, dat je een slaapzak beter niet strak kunt oprollen na gebruik, maar gewoon in het hoesje proppen. En dat klopt. Het strak oprollen – en ook het opvouwen - kan namelijk de stiksels en de structuur van de slaapzak-vulling aantasten. Veertjes of vezels worden gekneusd. Maar probeer deze prop-methode niet bij een self-inflating slaapmat. Die moet je toch echt wel strak oprollen om ze goed en wel terug in de hoes te krijgen. Maar hoe doe je dat? Wij leggen het stap voor stap voor je uit.

  Lees meer »
Pagina