Bestemmingen

 1. Met de auto of camper naar België? Dit moet je weten

  Heb je er ooit aan gedacht om te gaan kamperen bij onze zuiderburen? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar België is een land met veel diversiteit. Leuke oude steden, maar ook een prachtige natuur. Op avontuur in de Ardennen of lekker kamperen aan de kust: België is veelzijdiger dan je denkt. Als je met de auto of camper naar een ander land vertrekt, is het altijd goed om op de hoogte te zijn van de plaatselijke verkeersregels. In dit blog leggen wij je uit waar je in België op moet letten!

  Maximumsnelheid op de weg

  In België zijn er over het algemeen vijf snelheden die in het verkeer worden toegepast, namelijk: 30, 50, 70, 90 en 120. Er zijn uitzonderingen, maar dat wordt aangegeven door een verkeersbord waar de toegestane snelheid op wordt aangegeven. Verder wordt er in België onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen met of zonder caravan of aanhangwagen van lager of hoger dan 3500 kilogram.

   

  Lees meer »
 2. Met de auto of camper naar Italië? Dit moet je weten

  Heerlijk naar Italië op vakantie: het land van dolce vita, verrukkelijke pasta, lekkere espresso en natuurlijk prachtige natuur en cultuur. Het is niet echt voor de deur: van Utrecht naar Rome bijvoorbeeld is het toch gauw zo'n 1600 kilometer rijden. Maar dan heb je ook wat. Deelnemen aan het verkeer in Italië betekent vooral goed opletten, want als keurige Nederlandse weggebruiker ben je misschien niet zo bekend met de wat nonchalante manier van rijden in Italië. Blijf dus alert en houd je aan de verkeersregels. Wat deze zijn lees je in dit blog.

  Maximumsnelheid op de weg

  De maximumsnelheden op de weg in Italië komen niet geheel overeen met de snelheden in Nederland. Het zijn geen grote verschillen, maar het is altijd goed om de regels vooraf te weten om eventuele boetes te voorkomen.

  Binnen de bebouwde kom Buiten de beb
  Lees meer »
 3. Met de auto of camper naar Spanje? Dit moet je weten

  Spanje behoort tot de top 5 populairste kampeerlanden binnen Europa en dat is niet voor niets: leuke steden, mooie stranden, lekker eten en veel cultuur. Jaarlijks trekken er vanuit allerlei landen kampeerders naar Spanje om heerlijk een paar weken te genieten op de camping. Vanuit Nederland is dit toch snel zo’n 1500 kilometer en ben je gerust 2 dagen onderweg. Binnen Europa heeft vrijwel ieder land z’n eigen regels in het verkeer en voordat je vertrekt is het altijd handig om van die regels op de hoogte te zijn. Benieuwd wat de regels zijn in Spanje? Lees dan snel verder.

  Maximumsnelheid op de weg

  De maximumsnelheden op de weg in Spanje komen niet geheel overeen met de snelheden in Nederland. Het zijn geen grote verschillen, maar het is altijd goed om de snelheden vooraf te weten om eventuele boetes te voorkomen. De laatste tijd is Spanje bezig met aanpassingen in snelheden, om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wil de Spaanse verkeersdienst DGT

  Lees meer »
 4. Met de auto of camper onderweg in Europa? Dit moet je weten

  Kun je ook bijna niet meer wachten tot het zover is? Je auto of camper volgeladen met koffers, de fietsen op de fietsendrager, je vakantieadres in de navigatie ingegeven en dan maar instappen en wegwezen! Voor je ligt een hopelijk ontspannen en gezellige autorit naar je vakantiebestemming. Het is wel belangrijk dat je het nodige weet over de verkeersregels van het land waar je doorheen of naartoe rijdt en dat je van tevoren een paar dingen regelt. Wij geven je graag enkele tips.

  • Pechhulp buitenland. Is jouw pechhulp ook in het buitenland geldig? Ga onbezorgd op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af.
  • Gemak tijdens de rit. Met bepaalde spullen aan boord maak je de autorit makkelijker, veiliger en gezelliger. Lees hiervoor ons blog: Een lange autorit: wat neem ik mee?
  • Verplichte uitrusting in de auto. In Nederland
  Lees meer »
 5. Met de auto of camper naar Kroatië? Dit moet je weten

  Kroatië: het kampeerland dat al jaren in opkomst is. Geen last van massatoerisme en heerlijk genieten van de prachtige natuur, rijke historie en mooie vissersdorpjes. Als je op zoek bent naar een kampeervakantie in een veelzijdig land, dan is Kroatië een goede keuze. Het is niet in de buurt, dus de weg er naartoe is wel even doorbijten. De verkeersregels zijn niet gelijk aan die van Nederland, dus het is altijd goed om je hierin te verdiepen. Lees hiervoor dit blog!

  Maximumsnelheid op de weg

  In Oost Europese landen, waaronder Kroatië, is het minder veilig op de weg dan in Nederland. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het wegdek dat op veel wegen in Kroatië niet optimaal is. Houd op de slechtere wegen rekening met kuilen en veroorzaak geen gevaarlijke situaties door op dat soort wegen andere auto’s in te halen. Daarnaast is het ook belangrijk om je aan de maximumsnelheden te houden. Wij hebben dit voor je in een tabel gezet:

  Lees meer »
 6. Met de auto naar Duitsland op vakantie? Dit moet je weten

  Duitsland behoort jaar in jaar uit tot ��n van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Benieuwd wat je allemaal verplicht in de auto moet hebben en hoe hard je eigenlijk mag rijden? Je leest het allemaal in dit blog.
  Lees meer »
 7. Met de auto naar Frankrijk op vakantie? Dit moet je weten

  Ben je een echte francofiel en is Frankrijk al jaren je favoriete vakantieland? Lees dus in dit blog wat je moet weten als je dit jaar met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat.
  Lees meer »
 8. Vind de juiste camping in 6 stappen

  De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat het tijd is om te gaan kamperen! Hoe pak je een zoektocht naar de juiste camping aan en hoe weet je welke camping bij je past?

  Lees meer »
 9. Kamperen in Amerika: 8 tips

  Heb jij de grote droom om ooit in Amerika te kamperen maar heb je geen idee waar je moet beginnen of waar je aan moet denken? Dan helpen wij je graag een stapje verder!
  Lees meer »
 10. 8 tips om een goedkope camping te vinden

  Als ervaren kampeerder en als boekhouder die op z'n centen let, geef ik je graag een aantal tips om goedkoop te kamperen.

  Lees meer »
Pagina