Ga je dit jaar voor het eerst naar de camping? Wellicht meegesleept door vrienden of bekenden of door je partner die van kinds af aan al ging kamperen? Veel plezier in ieder geval. Misschien heb je je geestelijk al voorbereid op een verblijf op de camping en weet je inmiddels wat je er doorgaans doet. Ben je nog helemaal blanco, lees dan vooral verder!

 

Actief bezig zijn

Je kunt natuurlijk de hele dag voor jouw tent of caravan gaan zitten en de dag doorbrengen met eten en bier of wijn drinken maar zeg nou zelf, dat kun je thuis ook! Tuurlijk, je wilt graag even goed bijkomen na een jaar hard werken of studeren, maar alleen maar liggen, zitten of hangen, dan verveel je je toch ook snel. Kom in de benen en speel een potje badminton Ideaal om 's avonds te doen, wanneer de wind (meestal) gaat liggen. Je koopt al een goede set inclusief net voor タ 14,95.

 

Relaxen in je priv� zwembad

Je hoopt ongetwijfeld ook op lekker weer tijdens je vakantie. Badkleding is dan onontbeerlijk in je vakantiegarderobe. Kan die zwembroek, bikini of badpak van vorig jaar echt niet meer, kijk dan eens of er in de huidige collectie wat voor jou bij zit. In onze Megastore is de keuze trouwens nog veel groter. Dus jij hebt nu echt geen excuus meer om 'gedateerd' aan het water te zitten ;-). Snorkelen is ook erg leuk om te doen. Zelf ben ik niet een enorme waterrat, maar mijn jongens wel. Ben je benieuwd wat er allemaal leeft en groeit onder water, pak dan ook een snorkelset in. Een andere leuke tip voor de zonnige dagen op de camping: een opblaasbaar zwembad voor de kids (of jezelf natuurlijk). Zulke zwembaden nemen nauwelijks ruimte in, maar bieden wel aangename verkoeling op hete zomerdagen. Plus je kunt de kids vanuit je campingstoel in de gaten houden.

 

Met de boot er op uit

Ook als je met een bootje gaat varen, is badkleding ideaal. Voor de veiligheid van jezelf, maar zeker voor die van kleine kinderen, is een zwemvest aan te raden. Een bootje kun je wellicht huren bij de camping waar je verblijft, maar van huis meenemen kan natuurlijk ook. We hebben echt leuke boten en kajaks in ons assortiment. Wij nemen de boot ook altijd mee. Plezier gegarandeerd! Let er alleen even op dat bij de meeste boten de peddels niet inclusief zijn.

 

Rust om vakantie

Iets minder actief, maar h�, je wilt ook rust op vakantie toch? Vaak is er bij of in de buurt van de camping wel viswater. Vraag wel na waar vissen is toegestaan of zorg dat je toestemming of een visakte (of een buitenlandse variant als je naar het buitenland gaat) hebt. We hebben in onze Megastore gemerkt dat vissen 'hot' is. De afdeling hengelsport in onze Megastore is van niks een paar jaar geleden tot een volwaardige afdeling nu geworden. Het mooie van vissen is dat je heel simpel kunt beginnen: een hengel en toebehoren als vislijn, dobber en haakjes en eventueel maden. Een schepnet of een leefnet is ook handig, maar als je alleen op vakantie een keer een hengel uitwerpt, dan vind je het misschien niet de moeite waard.

 

De omgeving verkennen

Campings liggen doorgaans niet bepaald midden in de stad, maar vaak te midden van de natuur. Hoe leuk is het dan om die omgeving te verkennen. Te voet of op de fiets. Over aangenaam wandelen schreven we al eerder. Uiteraard vind je bij ons ook de benodigdheden, zoals wandelschoenen en wandelstokken. Verder weg kom je wanneer je met de fiets op pad gaat. Die neem je misschien van thuis mee of je huurt ze ter plekke. Heb je weinig opslagplek voor je fietsen, denk dan eens aan een vouwfiets.

 

Alle ballen verzamelen

Eerder liet ik je al weten wat wij zoal met de kinderen ondernemen. Bij ons gaan ook standaard een paar ballen mee. Die worden als eerste in de auto gelegd... Is er nog plek over, dan gaan onze opvouwbare doeltjes mee. Want je wilt natuurlijk wel kunnen scoren. Op deze manier is het wel heel gemakkelijk vriendjes maken op de camping.

Nou genoeg te doen toch? En dan is dit maar een heel kleine greep uit de mogelijkheden. Als je dan de hele dag zo actief bent, heb je dat biertje of wijntje 's avonds dik verdiend!