Zet ons op de camping en we zijn gelukkig. Wij, dat zijn Martine en Marije, vriendinnen van het goede leven. In onze early twenties waren we collega's en zo raakten we bevriend. Inmiddels zijn we ietsje ouder en een paar kids rijker. Wat door de jaren nooit is veranderd, is de liefde voor kamperen. Op love2camp.nl schrijven we over onze kampeeravonturen. Ook vind je hier reviews, tips, trends en campingrecepten. Speciaal voor Obelink verdiepten we ons in budgetkamperen met kinderen.

Kamperen is een relatief goedkope manier van vakantie vieren. Voor wij aan de schoolvakantie waren gebonden, trokken we er altijd in het laagseizoen op uit. We betaalden maximaal twee tientjes per nacht en hielden geld over om iedere avond uit eten te gaan. Die vlieger gaat anno 2018 niet meer op. We zijn allebei twee schoolgaande kinderen rijker, wat betekent dat we hartje zomer naar het zonnige zuiden rijden en regelmatig zo'n zestig euro per nacht (soms zelfs meer!) neertellen voor de camping van onze keuze. Hoezo is kamperen goedkoop? Gelukkig kun je ook met kinderen de prijs van de kampeervakantie binnen de perken houden.

Kortingskaart

Ben je nog niet gebonden aan de schoolvakantie? Ga dan in het laagseizoen op vakantie. Schaf je een ACSI Card aan dan kampeer je op de aangesloten campings ook nog eens tegen gereduceerd tarief. De kortingskaart is in veel Europese landen te gebruiken.

Ben je wel gebonden aan de schoolvakantie? Ook dan is het niet nodig om de hoofdprijs te betalen. Natuurlijk kun je al besparen door niet de duurste camping te kiezen. Ga je naar een rustige camping zonder al te veel poespas, dan valt de prijs echt nog wel mee. Geef je echter de voorkeur aan een plek met animatie, grote zwembaden en vele andere faciliteiten, dan ben je meer geld kwijt, maar kun je wellicht bezuinigen op andere dingen. Aan jou de keuze. Onze ervaring is trouwens dat kinderen niet eens veel nodig hebben. Met een speeltuintje en een eenvoudig zwembad zijn ze al dolblij.

Koken op de camping

Kies je toch voor die luxe camping met allerlei vertier? Dan kun je bijvoorbeeld bezuinigen op het eten. In plaats van iedere avond uit eten te gaan, kun je ook zelf een smakelijke maaltijd bereiden. Wij hebben eenmalig geïnvesteerd in goed kookgerei. De skottel van Cadac is daarbij favoriet. Je kunt er snel en simpel heerlijke dingen op maken. Wijntje erbij en lekker voor je tent opeten. Daar kan geen restaurant tegenop. Ook hoef je niet altijd ergens op een terras te gaan de lunchen. Maak je een uitstapje? Neem dan lekkere dingetjes mee en ga ergens picknicken. De kids vinden dit vast nog leuker ook dan rustig op een stoel zitten in een restaurant.

Vakantie is al leuk

Sowieso zijn uitjes vaak best prijzig. Dat leuke attractiepark, het zwembad met de waterglijbanen of het circus dat toevallig net het dorpje aandoet. Je kinderen zullen er dolgraag heen willen. Jij bent waarschijnlijk de beroerdste niet en hup, daar ga je. Om later tot de ontdekking te komen dat het uitstapje een flinke duit heeft gekost. Vakantie is ヨ meestal ヨ al leuk. De kinderen genieten echt niet minder als je die extraatjes overslaat.

Ga voor een budget kampeeruitrusting

En last but not leastナ Ga je voor het eerst kamperen met de kids? Schaf dan niet meteen de duurste kampeerspullen aan. Er is een groot aanbod aan budget kampeerspullen van degelijke kwaliteit die makkelijk een aantal jaren meegaan.

We wensen je veel kampeerplezier!