Op zoek naar een eenvoudige manier om lekkere dingen te bakken op de camping, maar geen zin om een zware oven mee te nemen? Dan biedt de Omnia campingoven de oplossing. Dit is een kleine, bijzondere camping oven die je direct op je kooktoestel kunt plaatsen. Zonder installatie kun je hiermee gelijk aan de slag om lekker brood of ovenschotels te bereiden!

Bij een kampeervakantie horen natuurlijk lekkere broodjes bij het ontbijt en als je een aantal weken kampeert is het ook fijn om een beetje gevarieerd te dineren. Een oven op de camping biedt je een heleboel mogelijkheden. De Omnia maakt gebruik van de warmte van het kooktoestel. De bakvorm is gemaakt in een ronde cakevorm met een opening in het midden. Deze speciale vorm verspreidt de warme lucht langs de onderkant van de bakvorm en de opening in de bakvorm zorgt ervoor dat de warmte van het kooktoestel ook omhoog stroomt. Op deze manier wordt de oven zowel boven als onder gelijkmatig verwarmd. De bakvorm en het deksel zijn van aluminium, het onderstel van staal.

Om zo optimaal mogelijk te kunnen variëren en bakken, is er ook een Omnia ovenrooster (voor bijvoorbeeld het afbakken van afbakbroodjes) en een siliconenvorm verkrijgbaar waar je bijvoorbeeld cake of taart in kunt maken. Op deze manier zet jij altijd de lekkerste gerechten op tafel! We zetten de voor- en nadelen van deze camping oven voor je op een rij:

+ Licht van gewicht

+ De prijs

+ Neemt minder ruimte in beslag dan originele oven

+ werkt op ieder soort kooktoestel

- buitenkant wordt ook warm, dus gebruik altijd ovenhandschoenen

Basisrecept brood

Benodigdheden

2,5 dl water

1 el. Olie

1 snufje zout

1 el. Honing of suiker

ᄑ zakje droge gist

1l tarwemeel

Olie en paneermeel

Tarwezemelen of verkruimelde volkorenbiscuits om de vorm te bestrooien


Bereidingswijze

Verwarm het water tot ca. 45 graden. Voeg olie, zout en honing of suiker toe en roer tot alles is opgelost. Strooi de droge gist direct in het water en voeg de helft van het meel toe. Voeg de rest van het meel in kleine beetjes toe en verwerk alle ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg gedurende 30 minuten onder een handdoek liggen.

Beboter de vorm en daarna bestrooien met paneermeel. Kneed het deeg nogmaals soepel. Vorm het deeg tot een lange rol die rond de binnenzijde van de vorm past. Leg de deegrol in de vorm en laat het deeg 60 minuten onder het deksel rijzen. Bak het brood op lage temperatuur ca. 30 minuten tot de korst hard en droog is. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je er op klopt. Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Dit is een basisrecept, maar je kunt er natuurlijk ook wat kaas of andere ingrediënten bijvoegen om het brood nog lekkerder te maken! Houd onze webshop in de gaten, want binnenkort komt ook het Omnia Kookboek online.

Gebruik jij een camping oven en wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!