Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer nemen we een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis.

Tijdelijke eigenaren voor de verbouwing Thomas (38 jaar) en Ioannis (41)
Kamperen sinds 2018
Type caravan Bürstner
Bouwjaar 1990
Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

"Mijn naam is Thomas, ik ben 38 jaar jong en kom uit Bruchköbel (DE) en ben de oprichter en eigenaar van Tom’s Caravan Garage. Samen met mijn broer Ioannis heb ik in 2020 besloten om vanuit een hobby een bedrijf op te richten. Wij richten ons met name op het onderhoud en de modernisering van caravans en campers."

"Van eenvoudige reparaties tot het volledig ombouwen van thema-caravans bieden wij onze klanten een allround zorgeloos pakket en realiseren wij iedere caravandroom. Vanzelfsprekend hebben onze klanten indien gewenst inspraak in alle stappen met betrekking tot kleuren, stoffen, patronen, vloerbedekkingen, behang, etc. en worden vanaf begin af aan volledig betrokken bij de renovatie van hun caravan. Ook worden ze betrokken bij de planning."

"Inmiddels hebben we onze werkzaamheden ook kunnen uitbreiden met meubelfolies. Dankzij de inmiddels geweldige folies met de daarbij behorende kwaliteitskenmerken, kunnen ze in bijna alle woonruimtes prachtig worden aangebracht om bijvoorbeeld een complete keuken of badkamer een geheel nieuwe look te geven."

Hoe lang kampeer je al en wat doen je graag in je vrije tijd?

"Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn familie en geniet dan van mijn tijd met mijn tienjarige dochter. Ik ben ook een gepassioneerde Harley-rijder. Mijn passie voor kamperen herontdekte ik in 2018, nadat we onze eerste caravan kregen en vervolgens natuurlijk gepimpt hadden volgens onze ideeën. Het was een kleine LMC waarvan alleen het zitgedeelte omgebouwd kon worden tot bed, maar we hebben ons er prima mee vermaakt."

Kun je iets vertellen over de aankoop van jullie caravan? Hoe zag de caravan eruit?

"In juni 2021 kregen we de opdracht om deze Bürstner uit 1990 te verbouwen in de jaren 50 stijl. Twee maanden daarvoor verkochten we onze aardige opdrachtgeefster nog een wit/mintgroene thema-caravan. Wij waren erg blij toen bleek dat ze zo blij was met ons geleverde werk, dat ze ons na twee maanden al een nieuwe opdracht gaf."

"De toestand van de caravan? Nou ja, laten we het zo zeggen, op het eerste oog waren mijn broer en ik het eens: de basis is goed en de vorm van de caravan past heel goed bij ons gewenste thema, namelijk een jarig 50 american diner."

"Nadat we het snel over het thema eens waren, hebben we direct ook al de eerste grotere schade ontdekt. Het ging om vochtschade die over het gehele front zat. Na het vervangen van de gehele ‘binnenhuid’ op de voorwand kon de eigenlijk verbouwing pas echt beginnen."

 Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Hoe verliep de verbouwing?

"De caravan heeft vier maanden bij ons thuis gestaan en in die tijd hebben we o.a. de volgende zaken gedaan:

  - Vochtschade hersteld en nieuwe wanden geplaatst en afgedicht
  - De buitenkant van de caravan een rood/witte look gegeven
  - Nieuwe vloer gelegd
  - Nieuw werk- en tafelblad
  - Keuken verbouwd, incl. vervanging koelkast, kookplaat, spoelbak en kraan
  - Een nieuwe badkamer gemaakt, incl. ombouw van een droog composttoilet, vernieuwing van wastafelmeubel met speciale spoelbak en nieuwe kraan
  - Stofferingshoezen van imitatieleer in rood/wit op maat gemaakt in ons eigen atelier
  - Binnenschilderwerk rood/wit
  - Speciaal gemaakte deurknoppen in biljartbaldesign bevestigd"
Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Waar heb je inspiratie uit gehaald?

"De inspiratie hebben in we in eerste instantie uiteraard gehaald uit de vele foto’s van een American diner uit de jaren 50, maar ook uit vele toffe brainstormsessies en overleggen met de klant."

Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Wij zijn erg trots op de gehele renovatie van de caravan, van zo’n caravan ga je geen tweede vinden."

Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Krijgen jullie veel reacties op deze caravan?

"Eigenlijk wil iedereen die de buitenkant ziet ook de binnenkant bekijken. Vooral de badkamer en de koelkast zijn absolute highlights en eyecatchers."

Een kijkje in de caravan van Thomas en Ioannis

Wat zijn jullie plannen met de caravan?

"Deze caravan zal binnenkort bij onze klant beschikbaar zijn voor verhuur en we hopen dat veel mensen zullen genieten van het prachtige ontwerp en veel plezier zullen hebben met de caravan."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!

Deel dit artikel