Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen.

Eigenaren van deze caravan Ralf (40) en Kathleen (34) met onze 2 kinderen Mats (9) en Nina (6)
Kamperen sinds 2019, door Corona gingen we voor het eerst kamperen. In eigen tuin!
Caravantype Adria Optima
Bouwjaar 1993
Een kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen

Vertel iets over jezelf (en je eventuele partner/gezinssamenstelling).

"Ralf werkt als grafisch vormgever en is in bijberoep zaakvoerder van RRDesign. Kathleen werkt als teamleider patiëntenadministratie in het ZOL, campus Maas en Kempen. Ook volgt Kathleen nog een avondopleiding kleuradviseur/Interieurstylist.In de weinige vrije tijd die overblijft zal je Ralf op zijn koersfiets terugvinden en Kathleen met haar wandelschoenen aan. Kathleen traint voor de Kennedymars maar door Corona is die helaas al 2 keer uitgesteld."

"De kinderen zitten allebei bij de jeugdbeweging en doen 2 keer per week aan atletiek. Als gezin samen maken we graag gezelligheid: een spelletjesavond of een dagje uit. Spullen voor een picknick mee en dan lekker quality time met elkaar."

Hoe lang kamperen jullie al?

"Wij kamperen nog niet lang. Twee jaar geleden zijn we voor het eerst gaan kamperen met vrienden. Dit beviel ons super goed. De vrijheid en het simpele leven sprak ons erg aan. Ook onze kinderen hadden het naar hun zin. Opstaan en je enige zorg is uit welk koffiekopje je vandaag je koffie drinkt, heerlijk toch! Naast onze drukke banen was dit een verademing. Je zal ons dan ook niet vinden op drukke campings. We zijn erg fan van natuurcampings."

"Kathleen, die altijd bezig is met interieur voelde direct wat voor het pimpen van een caravan. Want het tentleven is toch niet aan ons besteed. Corona heeft hier wel roet in het eten gegooid en er werden kampeeruitjes afgezegd. En ook de zoektocht naar een juiste caravan duurde heel lang. Onze voorwaarde was een beetje vintage qua look, maar er moest sanitair in. We waren ook niet van plan om deze volledig uit te breken bij gebrek aan tijd."

Kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"We zouden eigenlijk eerst naar een andere caravan gaan kijken, maar de avond voordien werden we gebeld met de boodschap dat hij verkocht was. Helaas we waren te laat. We waren ook echt teleurgesteld, maar nog geen week later verscheen de caravan die we nu hebben op internet. Hij stond in Bilzen, voor ons een half uurtje rijden. Een geschenk uit de hemel! We maakten dan ook onmiddellijk een afspraak en waren de eerste die mochten gaan kijken. Tim, een vriend van ons, ging mee. Hij heeft ons kennis laten maken met het kamperen en weet veel over caravans. Hij moest ons bijstaan bij de aankoop, want wij kenden er zelf helemaal niets van."

"Vanaf het moment dat we aankwamen voelde het goed, dit was dé caravan. De indeling was juist en hij zag er supergoed uit. Na een grondige check door Tim en een heel gezellige babbel gingen we over tot de koop. Toen er ter sprake kwam dat Kathleen in het ziekenhuis werkt en bleek dat de kleindochter een jobstudente uit mijn team was, was de koop snel beklonken. Grappig hoe klein de wereld nog kan zijn."

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Het idee van een klein huisje extra in de tuin waar we ook nog mee op vakantie kunnen, vonden we fantastisch. Toen ontdekte Kathleen Caravanity en was verkocht. Dit wilden wij ook! Kathleen kon haar interieurskills hier op loslaten en het werd een echt gezinsproject. Onze kinderen waren ook superenthousiast. We zijn zelf geen vakantiegangers voor vakanties naar verre landen. We zoeken het graag dichtbij. Het gewone simpele leven, genieten van de kleine dingen en dit in je eigen vertrouwde plekje. Daar houden we van!"

"De caravan is ook echt een onderdeel van ons huis. Een plek waar je even tot rust kan komen, waar vrienden kunnen blijven slapen en waar de kinderen kunnen spelen met vriendjes. En het biedt ons de kans om sneller even weg te gaan van de dagelijkse sleur. Een caravan was dus de uitkomst."

Een kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen

Vertel hoe de verbouwing ging.

"We waren goed voorbereid. Enkel gooide Corona ook hier weer roet in het eten voor het shoppen van alles. We waren dus aangewezen op het online shoppen. We waren graag overal fysiek gaan winkelen voor onze Geluksvaarder, maar gelukkig heeft Obelink een top website en vonden we alles wat we nodig hadden."

"De stoffen voor de bekleding bestelde Kathleen op goed geluk online en gelukkig vielen ze in de smaak. Ook de stof voor de gordijnen bestelden we online. Kathleens moeder hielp met het maken van de gordijnen en we bedachten zelf een systeem om ze op te hangen. De sticker voor de badkamer werd ontworpen door Ralf. Het ophangen was nog wel even spannend! En voor het verven konden we rekenen op extra hulp van de vriend van Kathleen haar moeder."

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

"We hebben alles geverfd: kastjes, plafond en muren. Ook kozen we voor een nieuwe vloer en badkamer. De oude badkamer ging eruit en we hebben een nieuwe gemaakt. Dit klinkt als een grote klus, maar het viel mee! We hebben alle gordijnen vervangen en nieuwe overtrekken voor de kussens gemaakt. En daarna kon Kathleen volledig los met de inrichting. Dit tot het kleinste detail. Groene bakjes in de kast, mooi servies, plantjes en afwerking met multiplex hout."

Een kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Kathleen keek veel op Caravanity en Pinterest, maar daar werd vaak met wit als basiskleur gewerkt en dat was nu net wat we niet wilden. We wilden een bepaalde sfeer en gevoel uitstralen en hier kwamen snel de kleuren groen en terracotta bij kijken. We gingen verder op ons gevoel. We wilden net iets anders als anderen. Daar zijn we volgens ons wel in geslaagd."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Ja! Onze caravan heet de Geluksvaarder en heeft zelfs een eigen logo. Ralf heeft hem zelf ontworpen. Ook dit brengt weer samen waar we voor staan."

Waar ben je het meest trots op?

"Op alles. Dat onze caravan een familieproject is geworden en dat je er ons volledig in herkent. Als je dan ook zulke leuke reacties krijgt, kan je toch niet anders dan trots zijn."

Een kijkje in de caravan van Ralf en Kathleen

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

"We zijn er nog niet mee op pad gegaan. Maar de reacties van familie en vrienden zijn allemaal top! Als ze zeggen dat het volledig weerspiegelt wie we zijn, dan weten we dat we in onze opdracht geslaagd zijn."

Wat zijn je plannen met de caravan?

"We hebben al verschillende uitjes gepland. Allemaal in Nederland, ons favoriete vakantieland! Maar voor het eerste weekend gaan we bij vrienden proefdraaien, om te checken of we niets vergeten zijn."

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen:

"Als je ons een paar jaar geleden had gezegd dat we een caravan zouden kopen, hadden we waarschijnlijk heel hard gelachen :-) Je ziet maar hoe het leven kan veranderen."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!