Een kijkje in de caravan van Anna en Florian

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer in die van Anna en Florian.

Eigenaren van deze caravan Anna (26), Florian (32) en Theo (1)
Kamperen sinds 2018
Caravantype Hobby 560 Kmfe
Bouwjaar 200
Een kijkje in de caravan van Anna en Florian

Vertel eens iets over jezelf, partner en kind

"Wij komen uit Bremervörde, dat is een kleine stad in Duitsland en ligt tussen Bremen en Hamburg. Florian is 32 jaar en bouwingenieur, Anna is 26 en personeelsfunctionaris. Kleine Theo is nu 1,5 en gaat naar de kinderopvang. Wij kamperen samen sinds juli 2018, maar Anna heeft van kinds af aan al gekampeerd (seizoensplaats in Cuxhaven)."

Vertel iets over de aankoop van jullie caravan

"Wij waren al een tijdje op zoek naar een grotere caravan met stapelbedden. Voorheen hadden wij een kleinere caravan zonder apart gedeelte voor Theo. Na een lange zoektocht op Ebay Kleinanzeigen vonden we een caravan en toen ging het allemaal vrij snel: op vrijdag een bezichtiging en op dinsdag de caravan al opgehaald. De caravan was in een goede staat, maar helaas vonden we achteraf waterschade in de badkamer. Ook de afdichtingen van de ramen en de fietsendrager moesten vervangen worden, omdat via daar vocht naar binnen kwam. Al het andere was gelukkig prima, zeker voor een 20 jaar oude caravan."

Caravaninrichting

Hoe is het idee ontstaan om de caravan te pimpen?

"Wij wilden graag iets persoonlijks en niet een standaard caravan zoals die uit de fabriek komt. Nadat we onze eerste caravan al gepimpt hadden, wisten we nu wat er allemaal mogelijk was. We durfden nu ook meer te doen en vonden het fascinerend wat je uit zo’n oude caravan kunt halen."

Hoe is de renovatie verlopen?

"De renovatie is begin augustus begonnen en we waren eind november klaar. Omdat ons zoontje nog klein is konden we enkel in de weekenden er een paar uur aan werken en moesten we het van de avonduren hebben."

"Eerst hebben we alles eruit gehaald wat we wilden vervangen. Vervolgens hebben we het plafond en de muren geverfd en de kastjes gelakt. Toen ontdekten we waterschade in de badkamer en de lekkende ramen. Daardoor werden onze plannen even in de war geschopt. Nadat we de waterschade hadden gerepareerd, waren we gelukkig nog gemotiveerd om het project snel af te maken."

Caravan opknappen

Wat heb je allemaal omgebouwd en gepimpt?

 • Plafond, wanden en kasten geschilderd
 • Muren behangen / beplakt
 • Nieuwe vloer gelegd
 • Vloerverwarming geïnstalleerd
 • Stapelbed omgebouwd tot hoogslaper met daaronder speelruimte, inclusief klaptafel
 • Bij de bovenste kastjes hebben we de binnenkant van de kastdeur eruit gesneden en dit vervangen door plexiglas
 • Nieuwe handgrepen van leer geplaatst aan de meubels
 • Gestoffeerd
 • Nieuwe gootsteen en kraan gemonteerd en een nieuwe spiegel geplaatst
 • Alle lampjes vervangen
 • Toilet vernieuwd
 • Badkamer opnieuw behangen en de plastic achterwand verwijderd
 • Nieuw dakluik in de kinderkamer

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Op de frisse, lichte en moderne algemene indruk."

Een kijkje in de caravan van Anna en Florian

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

"Tot nu toe zijn we nog niet op pad geweest, maar via Instagram en Facebook krijgen we al wel veel positieve reacties. De meesten zijn echt verbaasd dat een 20 jaar oude caravan zo kan veranderen."

Wat zijn jullie plannen in de nabije toekomst met deze caravan?

"Onze eerste korte vakantie is in Lüneburger Heide en daarna staat er nog een week Nederland op de planning. We willen ook nog heel graag een rondreis door Italië maken en hopen dat we daar snel een keer de tijd voor vinden."

Caravan renovatie

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan, camper of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel