camping zoeken

Tijd om te boeken! Een camping zoeken kan nog best een opgave zijn. Je speurt het internet af op zoek naar een geschikte camping. Misschien ga je wel voor het eerst kamperen en heb je geen idee waar je moet beginnen. Je hebt al enthousiaste verhalen gehoord van andere kampeerders over heerlijke weken op een camping in Frankrijk, Italië of gewoon in Nederland. Dit klinkt je als muziek in de oren, maar hoe pak je een zoektocht naar de juiste camping aan en hoe weet je welke camping bij je past? Wij helpen je op weg met de juiste camping zoeken!

Een camping zoeken, doe je aan de hand van de volgende stappen:

 1. Bepaal je budget
 2. Kies je bestemming
 3. Zoek uit welk type camping bij jou past
 4. Bepaal welke voorzieningen en faciliteiten voor jou belangrijk zijn
 5. Lees recensies
 6. Laat je adviseren door ervaren kampeerders
camping zoeken

Stap 1: Bepaal je budget

Net zoals bij iedere vakantie is het ten eerste belangrijk om je budget te bepalen. Houd bij de zoektocht het budget in je achterhoofd, zodat je weet wat voor jou haalbaar is en wat niet.

Stap 2: Kies je bestemming

Als je het budget hebt bepaald, is het tijd om te kijken naar je bestemming. Vraag jezelf het volgende af:

 • Wil ik een camping zoeken in het buitenland of blijf ik liever in Nederland?
 • Welke weersomstandigheden wil ik?
 • Wat is het maximale aantal kilometers dat ik wil afleggen?

Houd tegelijkertijd ook het budget in je achterhoofd. Met een klein budget wil je misschien minder kilometers afleggen om benzinekosten te besparen.

Stap 3: Zoek uit welk type camping bij jou past

Als je het land en de regio hebt bepaald, is het tijd voor de volgende stap. Wat voor soort camping zoek je? Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiecamping, jongerencamping, natuurkampeerterrein of een boerencamping. Houd rekening met de volgende punten:

 • Wil je met de tent graag tussen andere tentkampeerders staan, dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar campings die een apart 'tentenveld' hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor caravans, of misschien sta je liever op een gemixt veld.
 • Ga je naar een relatief kleine camping? Kijk dan hoeveel toeristische plaatsen er zijn ten opzichte van vaste plaatsen. Kleine campings bestaan vaak uit een heleboel vaste gasten. Het kan zijn dat er op de vaste plaatsen niemand aanwezig is en het is natuurlijk wel leuk om buren te hebben op de camping!
 • Houd je van gezellige reuring, dan zou je naar een grote familiecamping kunnen zoeken. Wil je wat meer rust? Vermijd dan campings met een jongerenveld en kies bijvoorbeeld voor een boerencamping of een natuurkampeerterrein.

Stap 4: Bepaal welke voorzieningen en faciliteiten voor jou belangrijk zijn

Bedenk je van te voren wat je allemaal aan voorzieningen wilt en nodig hebt. Denk hierbij aan een camping supermarkt, wasserette, goed sanitair, speeltuin, zwembad en een animatieteam voor de kinderen. Vraag brochures op van verschillende campings in de regio waar jij graag naartoe wilt. Deze geven vaak een hele hoop informatie en sfeer weer. Wie weet helpt dit jou de laatste knoop door te hakken.

Stap 5: Lees recensies

Denk je dat je een leuke camping hebt gevonden? Speur dan het internet af op zoek naar recensies van deze camping. Als de beoordelingen goed zijn, dan weet je dat je op de juiste weg zit. Zie je veel beoordelingen die tegenvallen? Zoek dan nog even verder.

Stap 6: Laat je adviseren door ervaren kampeerders

Je kent vast wel mensen uit je omgeving die regelmatig kamperen of dit in het verleden hebben gedaan. Vraag eens waar hun voorkeur naar uitgaat en misschien kunnen zij je wel enkele campings aanbevelen. Doe ideeën op en laat je inspireren!

Hopelijk maken bovenstaande tips het camping zoeken iets makkelijker.


Deel dit artikel