Mover vast draaien

De behoefte naar comfort groeit en dat geldt ook voor comfort op de camping. Met behulp van enkele accessoires kun je het gemak op de camping enorm vergroten. Wat dacht je van een airco om de slapeloze nachten op de warme zomeravonden tegen te gaan? Of een mover die je verlost van duwen en trekken om je caravan op de juiste plek te krijgen? Wij zetten de 3 populairste in- en opbouwaccessoires voor je op een rijtje!

De caravan moeiteloos op z'n plek

Een caravanmover is een apparaat waarmee je zonder kracht je caravan naar de gewenste plaats kunt besturen. Je ziet caravanmovers steeds meer op de camping. De aansturing gebeurt draadloos via een afstandsbediening. De tegen de wielen gedraaide aandrijfrollen bewegen de caravan precies naar de door jouw gewenste plek. Niet alleen op de camping is dit handig, maar ook thuis of bijvoorbeeld met het stallen van de caravan. Het voorkomt een hoop duwen en trekken. We onderscheiden twee soorten movers: Een halfautomatische waarbij je de aandrijfrollen met een hevel of slinger op het wiel zet en een automatische waarbij alle handelingen automatisch en elektrisch gebeuren. Houd er bij de aanschaf van een mover rekening mee dat je ook een accupakket moet aanschaffen. De accu, accubakken, accuklemmen en de lader worden er niet standaard bijgeleverd. Als je een beetje technisch bent, dan kun je de mover prima zelf in de caravan bouwen. Er worden duidelijke handleidingen voor installatie geleverd bij je aankoop. Ook wij kunnen je laten zien hoe je een mover installeert. In deze video gaat het om de caravanmover prestige.

Koel slapen tijdens warme nachten

Ga je naar een warme bestemming en zie je het niet zitten om te overnachten in een caravan met 35 graden? Dan is een airco wat voor jou! Heerlijke zomerse temperaturen, maar geen slapeloze nachten meer. De airco's voor een caravan onderscheiden we in twee soorten: Het dak- en het bankmodel. Het dakmodel wordt, zoals het woord al doet vermoeden, geïnstalleerd op het dak. Dit model weegt zo'n 30 kilo, dus je dak moet hiervoor wel geschikt zijn. Daarnaast mis je ook wat daglicht, aangezien het dakmodel wordt geïnstalleerd op de plek van het dakluik. Daar tegenover is deze airco eenvoudig te installeren en hoef je weinig in je interieur aan te passen. Het bankmodel wordt in het interieur van de caravan gemonteerd. Dit kan bijvoorbeeld onder een bank of bed, zo lang de airco maar op de grond staat. Deze installatie is wat lastiger. Belangrijk is om te kijken welke airco het beste in de caravan past. Soms is het bijvoorbeeld qua ruimte niet mogelijk om een bankairco te plaatsen en soms is je dak niet geschikt voor een dakmodel.

TV kijken op de camping

Wil je iedere dag het nieuws kijken en geen voetbalwedstrijd missen? Of wil je graag een televisie mee voor de kinderen? Door een satellietontvanger en een schotel op de caravan te plaatsen is dit mogelijk. Via de satelliet kun je overal in Europa Nederlandse tv zenders ontvangen. Er zijn schotels met statief die je naast de caravan kunt plaatsen, of schotels die je op het dak van de caravan installeert. Beide zijn er in een handmatige of automatische uitvoering. Een automatische schotel zoekt volledig automatisch de juiste satelliet. Bij de handmatige moet je deze zelf uitrichten. Dit kan even duren, maar er zijn verschillende sites en apps die jou kunnen helpen. Als je de Nederlandse publieke en commerciële zenders wilt ontvangen, dan kun je hiervoor bij CanalDigitaal een abonnement afsluiten. Zij hebben een speciaal recreatiepakket voor kampeerders!

Mocht je het niet zien zitten om deze accessoires zelf te installeren, dan kun je voor montage uiteraard ook terecht in onze Obelink werkplaats!


Deel dit artikel