8 tips voor beginnende kampeerders

Kamperen kan een heel avontuur zijn. Zeker als je voor het eerst naar de camping gaat. Wil jij goed voorbereid aan je kampeervakantie beginnen? Bekijk dan onze 8 tips die jij als beginnende kampeerder niet wilt missen!

Proefkamperen in de Achterhoek

Tip 1: Ga eerst proefkamperen

Twijfel je nog of kamperen wel iets voor jou is of weet je niet welke producten je moet aanschaffen? Ga proefkamperen! Tegenwoordig kun je op verschillende plekken een kampeermiddel huren voor een vakantie en hebben campings volledig ingerichte tenten klaarstaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook in een Obelink tent proefkamperen in de Achterhoek. Probeer verschillende kampeermiddelen en kampeerspullen uit en ontdek wat bij jou past.

Tip 2: Kies het juiste kampeermiddel

Je kunt kamperen met een caravan, camper, busje, tent, vouwwagen of daktent. Opties genoeg dus! Maar welke optie is voor jou geschikt? Houd bij het kiezen rekening met bijvoorbeeld het aantal personen, de luxe die je wilt, de activiteit waarvoor je hem gaat gebruiken en het gewenste gebruiksgemak. Zit je na te denken over de aanschaf van een tent? Lees dan in onze keuzehulp welke tent voor jou geschikt is. Twijfel je over een vouwwagen of caravan? In dit blog zetten we alle voor- en nadelen van beide kampeermiddelen voor je op een rij. Vergeet vooral ook niet om andere kampeerders te vragen naar hun adviezen en ervaringen. Zo weet je zeker dat je iets koopt wat bij jou past.

Kampeer slaapuitrusting

Tip 3: Kies de juiste slaapuitrusting

Als je hebt gekozen welk kampeermiddel het beste bij jou past, kijk dan ook naar de juist slaapuitrusting. Ook tijdens het kamperen wil je natuurlijk lekker slapen. Maar die luxe boxspring van thuis, die gaat helaas niet mee. Daarom is het belangrijk dat je de juiste slaapbenodigdheden mee op pad neemt. Hierbij vormen de slaapzak, de slaapmat en eventueel een (reis)kussentje de spil. Vooral de meerwaarde van het matje wordt nogal eens onderschat. En dat terwijl deze het verschil uit kan maken tussen fris en fruitig wakker worden of een gebroken nacht. Laat je bij de aanschaf van een slaapzak of slaapmat dan ook goed adviseren (of doe zelf onderzoek). Zo voorkom je een miskoop (en slapeloze nacht) Twijfel je nog over een luchtbed of een slaapmat? Lees je dan goed in en maak een weloverwogen keuze.

Koken op de camping

Tip 4: Kies de juiste kookuitrusting

Naast een goede nachtrust is een goed gevulde maag ook belangrijk. Er zijn verschillende soorten campingkooktoestellen: kies je voor een grote skottelbraai of heb je aan een eenpitsgastoestel genoeg? Laat onze keuzehulp jou helpen. Wil je nog meer tips over koken op de camping? Lees dan ook ons blog met handige tips voordat je een beslissing maakt.

kampeerchecklist

Tip 5: Maak een checklist voor het kamperen en winkelen

Spullen vergeten op vakantie is altijd vervelend en we kunnen ons voorstellen dat je niet weet wat je allemaal moet meenemen voor je eerste kampeervakantie. Een checklist helpt je om het overzicht te bewaren tijdens het inpakken voor je kampeertrip en voorkomt het dat je iets vergeet. Maar het is niet alleen handig bij het inpakken van je koffer, maar ook voor het inkomen doen. Wij hebben alvast een checklist gemaakt waarin alle kampeer musthaves opgesomd staan. Vul de lijst aan met dingen die jij echt niet wilt vergeten en zo weet je zeker dat je alles bij je hebt.

Tip 6: Bekijk wat je nodig hebt in het land waar je gaat kamperen

Het is verstandig om vooraf te kijken wat je nodig hebt/welke regels er gelden in het land waar jij wilt kamperen. Zo heb je bijvoorbeeld in Zwitserland een andere stekker nodig op de camping dan in Spanje. En moeten kinderen jonger dan 12 jaar in Frankrijk een fietshelm dragen tijdens het fietsen. Lees je dus goed in zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tip 7: Check de voorschriften en regels van de camping en/of het gebied waar je gaat kamperen

Als je weet wat de regels zijn in het land waar je gaat kamperen, check dan ook even de huisregels van de camping waar je heengaat. Dit kan namelijk per camping verschillen. Goed inlezen voorkomt dat je bijvoorbeeld een zak houtskool meesleept terwijl je niet mag barbecueën.

Tip 8: Vraag andere kampeerders om advies

Het is nooit verkeerd om (ervaren) kampeerders te vragen om advies. Misschien hebben ze nog waardevolle tips voor je en kunnen ze je vragen beantwoorden. Wees dan ook niet bang om vragen te stellen in kampeer Facebookgroepen, de campingbuurman of natuurlijk aan ons! Kamperen doen we samen en je kunt alleen maar van elkaar leren.

Kamperen kun je leren

Vraag het onze kampeerspecialist

Wil je meer weten over kamperen? Neem dan vrijblijvend contact op met de Obelink klantenservice of kom langs in onze megastore in Winterswijk en laat je adviseren door onze ervaren kampeerspecialisten. En wil je nu al meer tips? Kijk dan ook eens op het Obelink blog of download ons E-magazine Kamperen kun je leren voor een overvloed aan inspiratie en kampeertips.


Deel dit artikel