Je hebt net een caravan gekocht en je bent op zoek naar een caravanvoortent of misschien ga je al jarenlang kamperen en is je voortent na al die jaren nu echt aan vervanging toe.ᅠWaar begin je met zoeken? Hoe weet je welk materiaal je moet aanschaffen en welke maat je nodig hebt? Dit zijn vragen die wij regelmatig tegenkomen. Een voortent aanschaffen is een grote maar leuke aankoop en wij willen je daar graag mee helpen!

Wat is mijn omloopmaat

Ten eerste is het enorm belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Dit noemen we de omloopmaat van de caravan. Als je de omloopmaat weet, kun je specifiek op zoek naar een voortent die aan jouw caravan past. Hoe je deze maat bepaalt, lees je in ons blog hoe bereken je de juiste omloopmaat van jouw caravan? Wij raden altijd aan zelf de omloopmaat te meten. Maten die je op internet vindt of van de leverancier ontvangt, kunnen altijd een beetje afwijken. Meten is weten! Als je de omloopmaat weet, is het belangrijk na te denken over waar je de voortent gaat gebruiken. Ga je één keer per jaar op zomervakantie of heb je een seizoensplek? Dit is van belang zodat je weet welk materiaal geschikt is voor jouw voortent.

Materiaalkeuze

Als je het hele jaar gebruik wilt maken van een tent, dan kies je voor PVC. Dit materiaal is erg stevig, makkelijk schoon te maken en bestand tegen winterse buien en zon. PVC tenten zijn daarentegen wel zwaar en condensgevoelig. Door het gewicht zijn ze niet geschikt voor korte vakanties. Een lichter materiaal dat geschikt is om te gebruiken als seizoenstent (april-oktober) is Ten Cate WM 19. bijvoorbeeld de Hypercamp Como 240. Dit materiaal is niet condensgevoelig en makkelijker mee te nemen door het gewicht. De WM 19 kun je herkennen aan de condensreducerende print en is daarmee fors dikker dan de lichtere Ten Cate-kwaliteit. Ga je iedere zomer maar een aantal weekjes op vakantie? Dan kun je kiezen voor Ten Cate. Dit materiaal is licht en dus makkelijker mee te nemen, niet condensgevoelig en gemakkelijk strak af te spannen.

Welke diepte

Wij verkopen voortenten met een diepte van 240, 270, 300 of 350cm. Hoeveel ruimte jij nodig denkt te hebben, bepaal jij zelf. Over het algemeen adviseren wij altijd hoe kleiner de caravan, hoe dieper de voortent. Hoe groter de caravan, hoe minder diep de voortent. als je een kleine caravan hebt is het fijn om wat extra ruimte te hebben in je voortent. Heb je een grote caravan en dus veel ruimte, dan is een diepte van 240 genoeg omdat je in de breedte al genoeg ruimte hebt. Heb je een 240 aangeschaft en blijkt later dat je toch niet genoeg ruimte hebt? Geen paniek, alle Hypercamp en Goldcamp tenten hebben een mogelijkheid tot uitbouw. Aan de zijkant is het mogelijk een erker aan te bouwen en aan de voorkant is een luifel altijd een optie. Een luifel zou je kunnen zien als een extra voortent zonder voorwand.

Afdekbare vensters

Heb je een seizoensplek aan zee of in bosgebied? Dan raden wij je aan om een voortent te kopen met afdekbare vensters, zodat het raamfolie niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld alg en zout. Een voorbeeld van een tent met deze afdekbare vensters is de Sorrento 240.